forbgkids-logo-bg-300x102

В Бургас-турнир за деца от предучилищна възраст „Многознайко“

В Бургас ще се поведе II-ри регионален математически турнир за деца от предучилищна възраст „Многознайко“

SMALL_На  06.04.2019 г. в Бургас ще се проведе математически турнир за деца от предучилищна възраст „Многознайко“. След огромния интерес към първото за града подобно състезание през 2018г., инициаторите и организаторите Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и Център за млади таланти обявяват официално старта на записванията и за второто му издание.

И тази година председател на турнира е  Христина Георгиева, ръководител на проектите по забавна математика за предучилищна възраст и първи клас към центъра за таланти в града.

„Състезанието има за цел да предостави възможност за първа изява на всички, които обичат и се занимават с математика от най-ранна възраст и да провокира креативното мислене при решаване на приложни математически задачи. Щастливи и удоволетворени сме, че I-вият ни турнир премина изключително успешно с участници над 250 деца от Бургас и региона.

Подобни инициативи са изключително важни за откриване на таланта у най-малките и правилното му понататъшно развитие“, коментира Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“

Домакин на тазгодишното събитие ще бъде ОУ „Георги Бенковски“, а тържественото награждаване на финалистите ще се проведе на 03.05.2019 г. в актовата зала на Център за млади таланти.

Организаторите канят всички деца от Бургас и региона, с подчертан интерес към математиката да се запишат и премерят знания с връстниците си.

Заявки за участие се приемат на тел: 0887/201033; 056/825727 или на имейл: info@forbgkids.org.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *