P1470126

Вижте най-верните медицински сестри на УМБАЛ Бургас, те заслужиха признание

 

Медицински сестри от УМБАЛ Бургас спечелиха всички отличия на годишните награди на регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи. Призовете им бяха връчени  в конкуренция с техни колеги от  Бургас, Поморие, Карнобат, Айтос и останалите общини в областта, в навечерието на  Международния ден на сестринството. Официалната церемония по награждаване се състоя снощи.

glavna_sestra-1В категория „Ръководител по здравни грижи” бе отличена главната сестра на УМБАЛ Бургас Татяна Пейчева. Вечно усмихнатата Татяна заема този пост от 8 години и отговаря за над 500 медицински сестри и санитари в най-голямото лечебно заведение в Югоизточна България. В същата категория бе наградена и старши рехабилитатор Дора Ангелова, която е помогнала на стотици бургазлии да проходят отново. В категория „Професионалист по здравни грижи” призовете грабнаха  Жулиета Азова от Операционния  блок на болницата и старши рентгенов лаборант Аделина Тасева.

„Цял живот съм работил и продължавам да работя с хората, с които сме споделяли и скърби и радости – медицинските сестри. Вие сте ценни за обществото не само заради професионализма си, но и заради морала, етиката и човеколюбието, което носите”, каза зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, който бе специален гост на церемонията по награждаване, състояла се снощи. Д-р Мануелян  прочете и поздравителен адрес от кмета Димитър Николов. Сред гостите бяха и Дина Димитрова от КТ „Подкрепа”, както и д-р Татяна Николова от КНСБ.

P1470107Тази година церемонията бе по-различна, защото бяха отличени и най-верните старши медицински сестри  на УМБАЛ-Бургас, които са доказали, че за тях сестринството не е само професия, а истинско призвание. Голяма част от тях са живата история на болницата и в над 40-годишните си кариери са работили с най-добрите лекари.

„Вие сте ценни за нас и от сърце Ви благодарим за всичко, което сте направи за пациентите на УМБАЛ – Бургас”, каза главната сестра Татяна Пейчева.

Тя, заедно с  председателя на РБАПЗГ-Бургас Радостина Димитрова, връчи почетни плакети на 7  медицински сестри: Снежина Ибришимова – старша сестра на Отделението по очни болести, Петя Кичукова – старша сестра на Отделението по неврохирургия, Руска Ганчева – старша акушерка на Родилно отделение, Иванка Овчарова – старша сестра на Отделението по УНГ болести, Нина Андонова – старша сестра на Отделението по кардиология, Любов Германова – старши лаборант на Клинична лаборатория, Гинка Русева – старша акушерка на Отделението по гинекология.

„Надявам се да предадете любовта към професията и на по-младите колеги”, каза главната сестра Татяна Пейчева.

Международният ден на сестринството се отбелязва от 1935 г.  с   решение на Международния сестрински комитет.  Той е в чест на  Флорънс Найтингейл, основателка на модерното сестринство и една от стоте най-влиятелни личности на всички времена.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *