forbgkids-logo-bg-300x102

Български таланти представят книгата си

Писмо към България от младите българи по света (1)

„Писмо към България от младите българи по света“

 

Любов. Надежда. Носталгия. Сбогуване. Обвинение. Всички тези чувства се усещат в новата книга – сборник „ Писмо към България от младите българи по света“. Фондация „Шанс за децата и природата на България“ събира в книгата най-искрените и вълнуващи творби на 28 талантливи млади автори, живеещи зад граница. Те са участници в VI-тия  литературен конкурс „И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!“ на тема „Моето писмо към България“.

Книгата сборник “Писмо към България от младите българи по света” е втора от поредицата за „гласa“, мислите и чувствата на децата към родината ни. Тя представлява своеобразно огледало на чувствата и нагласите на живеещите извън страната ни младежи и е една интересна и важна съпоставка на първата книга “Моето писмо към България”, публикувана миналата година с творбите на младите българи, живеещи в родината.

„Разказите и есетата на децата дълбоко ни трогнаха и ни донесоха надежда за бъдещето на България. Творбите на всички участници са изключително ярки и силни и напълно заслужиха мястото си в книгата.“, сподели пред нас Лилиана Славова, Председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“

„Този проект беше интересен, защото отразява настроенията на младите извън граница. Палитрата е богата – в едната крайност младите се сбогуват със страната си, сякаш завинаги. А останалата част обещава, че ще направят всичко възможно да се завърнат, когато могат“ обобщи известния български писател Радослав Гизгинджиев, който бе и председател за втора поредна година на престижния конкурс.

Прекрасната корица отново е дело на талантливите бургаски художнички Елена Мазнева и Ростислава Начева, възпитанички на Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и Център за млади таланти.

Дали постоянното пребиваване зад граница е пречупило призмата на техния мироглед към свидната родина? Дали е скъсана нишката на младите с България? Своите отговори на тези и още много въпроси читателите ще открият в прекрасните творби на младите автори.

Сборникът с разкази и есета на литературните таланти може да бъде вече закупен онлайн на biblio.bg или в книжарниците в страната.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *