Саниран блок в Бургас протече. Става въпрос за блок 16, Зона „А“, в бургаския квартал „Меден рудник“. Блокът е бил саниран наскоро, но вместо това да го заздрави, се получава точно обратното.

На пръв поглед сградата изглежда като нова. При по-обстоен оглед обаче се вижда, че изолацията на места не е поставена качествено и докрай, а улукът на една от стените на блока започва буквално от средата на сградата. Най-големият проблем за гражданите обаче се оказват течовете в блока.

Според жителите на блока течовете са започнали още докато сградата се е санирала. По думите им проблемите започнали, когато майсторите започнали да сменят покрива на блока. Първоначално течовете били само на няколко места. Майсторите обяснили, че проблемът ще бъде оправен, но течовете засегнали и други места от блока.

ГЕРБ не искат анкетна комисия за санирането

ГЕРБ не искат анкетна комисия за санирането

Ако БСП гледа нещо, значи то работи добре според ГЕРБ

Това поставило жителите на сградата в безизходица. При дъжд домовете им се наводняват, а климатиците в блока са изгорели заради некачествено поставяне. От фирмата изпълнител от месеци не реагират на оплакванията на хората.

Жителите са категорични, че ситуацията в блока става направо бедствена, когато навън вали дъжд. При дъжд от таваните на високите етажи започва да тече вода, която впоследствие се стича и към по-долните апартаменти. Черна вода тече и от комуните на хората.

Хората съжаляват, че блокът им е бил саниран. Според тях самото саниране също е било съмнително скъпо – цените по работния проект били по-ниски от крайните цени. Според жителка на блока около 70% от цените са били завишени при ремонтните дейности.

Работна група в МРРБ разследва случая със санираните прилепи

Работна група в МРРБ разследва случая със санираните прилепи

Има си екологични норми, обясни Николай Нанков

От община Бургас съобщиха, че са изпратили 20-дневно предупреждение към фирмата изпълнител. Ако фирмата не реагира до изтичането на този срок, ще започне съдебна процедура.