20180909_180949

БСП-Бургас: Трябва да оценяваме великата дата 9 септември 1944 г.

„Трябва да оценяваме великата дата 9 септември 1944 г., когато българският народ успя да свали от плещите си робството на монархофашизма и да създаде общество на социалното равенство, грижата за човека, общество без експлоатация, бедност, насилие и национални предателства, на които се нагледахме през последните години. 9-ти септември е своеобразен връх в десетилетните борби на българския народ за равенство и социална справедливост“. Това каза председателят на ОбС на БСП-Бургас Живко Господинов по време на отбелязването на паметната дата.

Събитието се състоя пред Пантеона в Морската градина на Бургас. На него присъстваха стотици членове и симпатизанти на левицата.

20180909_184602За да почетат паметта на загиналите антифашисти и да отпразнуват 9-ти септември, тук бяха и народният представител от ПГ на „БСП за България” Николай Тишев, зам.-председателят на ОбС на БСП-Бургас Тодор Ненов, областният председател на ОЖС на БСП- Бургас Тинка Желязкова, председателят на МО в БСП-Бургас Васил Иванов.

„9 септември 1944 г. е дата в българската история, която трябва да се помни поради факта, че представлява победния край на антифашистката борба на българския народ, продължила 21 години. Тази борба даде възможност на народа да изтрие позорното клеймо на хитлеристки съюзник, което му бе сложена през 1941 година. 9 септември 1944 г. даде началото на един период в историята, в който България постигна огромни успехи в развитието на икономиката, културата, образованието, социалните дейности, който няма да бъде забравен никога!“ – заяви Тодор Ненов.

Поздравителната програма бе представена от фолклорен ансамбъл „Китка“, а след нея бяха поднесени венци и цветя.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *