20190906_111049

БСП – Бургас почете Деня на Съединението

БСП – Бургас отбеляза 134-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. На събитието бяха народният представител от „БСП за България“ и кандидат-кмет на община Бургас Николай Тишев, депутатът Димитър Стоянов, председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов, общинските съветници Чанко Мирчев, Радослав Петков и Кирил Петков, председателят на Младежкото обединение в БСП – Бургас Васил Иванов.

Те присъстваха на церемонията по издигане на българското знаме, както и на тържествения ритуал пред Военния клуб в града. В знак на признателност към всички герои, дали живота си в борбата за Съединението, социалистите положиха венци и цветя на паметника.

„Датата 6 септември е един от най-знаковите дни в националния ни календар. И до ден днешен остават поуките от този тържествен акт за България, а именно, че обединен около една цел, българският народ е силен и в състояние да постигне всичко“, каза Николай Тишев.

 „Съединението е огромна крачка напред, която народът ни направи сам. 6-ти септември е славна дата, която всички ние трябва да знаем, помним и почитаме. Само обединени, сплотени и единни можем да градим по-добрия живот за всички български граждани и занапред”, посочи Живко Господинов.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *