20170907_173736

НС на БСП и БСП – Бургас поздравиха ветеран от Втората световна война по случай 100-годишния му юбилей

Общинският и областен съвет на БСП – Бургас отправиха поздравителен адрес към Димитър Николов Герджиков, ветеран от Втората световна война, по случай неговия 100-годишен юбилей. Събитието се състоя във Военния клуб в града. Рожденикът получи специални поздравления от председателя на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов и председателя на областната организация на партията Стойко Танков.

 „Мили хора, благодаря ви. Аз извървях дълъг път, много трънлив, много жесток, но беше път на човека, а човекът е за да преодолява трудности, да воюва за благото на целия народ. Защото днес всички ние искаме свобода. Някои искат свобода да лъжат, други да крадат. Ето тези неща ние трябва да ги ликвидираме и да създадем едно общество, където да има мир и спокойствие” – заяви от своя страна юбилярят.

Димитър Николов Герджиков е роден на 7-ми септември 1917 г. в Черноморец. 10-годишен идва в Бургас и чиракува в бръснарница на ул. „Фердинандова”. Завършва Мъжка гимназия „Г. С. Раковски“ – гр. Бургас, след което отива на служба в 24-ти Черноморски пехотен полк. Любопитен факт е, че той заминава на фронта със своята съпруга. След като се връща от войната, се занимава със своя занаят – рибарския. Работил е и в системата на МВР, занимавал се е и с водно строителство. Голяма част от живота му преминава като представител на Централния съвет на Съюза на химическата промишленост.

………………………………………………………………….

НС на БСП поздрави  Димитър Герджиков за 100-годишния му юбилей

 20170913_182657

От името на Националния съвет на Българската социалистическа партия и от името на заместник-председателя на НС на БСП Кирил Добрев бе изпратено специално поздравително слово до другаря Димитър Николов Герджиков по повод неговия 100-годишен юбилей. Поздравът прочете и връчи на юбиляря лично председателят на ОбС на БСП – Бургас  Живко Господинов.

image-0-02-05-bfcfc14ff249597663161bad232d479045c9eed289fba26e5cf5c13af294870b-V„За нас и за по-младите другари Вие сте пример за героизъм и жертвоготовност за свободата на българския народ. Този ден е повод за празник, но и за равносметка. Огромното доверие, което сте получавал през всички тези години и авторитетът в партията, са най-вярната оценка за положените усилия и постигнатите резултати” – се посочва в поздравителния адрес.

Рожденикът благодари от своя страна за указаното внимание и уважение.

„80 години вече членувам в тази партия, не съм ѝ изменил нито минута и няма да изменя, защото ако човекът е човек не може да бъде другаде, освен в нейните редици. Благодаря!” – заяви другарят Герджиков.

Той получи поздравителен адрес и от Общинския съвет на БСП – Бургас.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *