20180326_120421

БСП-Бургас:Готови сме и за местни и за парламентарни избори

Депутатите от БСП – Бургас: ГЕРБ влизат от скандал в скандал, допускат много груби грешки

Народните представители подчертаха, че управляващите все повече мачкат малкия бизнес и, както е тръгнало, той ще изчезне

 

„ГЕРБ допуснаха много големи грешки – като Истанбулската конвенция, Закона за частната охранителна дейност, ЗИД на НК, където се вдигна много сериозен анализ. Промените в наказателния процес поставят на една плоскост отношенията на търговските дружества. Най-страшното е, че непрекъснато ни плашат, че това е европейски регламент, че е изискване на Брюксел. Няма нищо такова.

В нито от един от последните три мониторингови доклада на Европейската комисия няма такава препоръка. Такава препоръка няма и в докладите по линиите на правосъдието. Разчитам, че този закон ще го оставят на трупчета, защото той е изключително вреден”.

Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България” инж. Петър Кънев на пресконференция с колегите си Николай Тишев, Тодор Байчев и Димитър Стоянов. В нея участие взе и областният лидер на БСП Бургас Стойко Танков.

Инж. Кънев коментира, че както е тръгнало, малкият бизнес ще изчезне. „Ако една малка фирма тръгне да изпълнява всички изисквания, тя няма да може да издържи. За това си мълчат и кротуват. България няма икономика, а пазарът е все по-стеснен. Големите фирми искат нови територии и се опитват да изядат малките. Когато това стане обаче, те ще започнат да се изяждат и помежду си” – заяви той.

Николай Тишев посочи, че се върви с бързи крачки към предсрочни избори.

„Има два признака за това, когато дадено управление тръгне към своя край. Единият е влизането от скандал в скандал. През януари беше за Истанбулската конвенция, след това скандалът с ЧЕЗ. Там още чакаме отговора на големия въпрос кой седи зад „Инерком” и Гинка Върбакова. Тепърва ще изникват нови информации по този казус” – каза Тишев.

Относно Закона за авторското право и рестрикциите, които се налагат при него, той коментира, че това е поредна стъпка за мачкане на малкия бизнес и се създава огромно напрежение. „Управлението излиза от един скандал и влиза в нов. На политическия небосклон се появяват нови формирования, което предвещава действия в бъдеще време, че това правителство няма да си изкара пълния мандат” – добави Тишев.

Тодор Байчев разказа, че преди време, когато започна стачката на надзирателите, е провел три срещи с техни представители – в Бургас, Стара Загора и София. „Тогава поех ангажимент и смятам, че съм го изпълнил. Зададох и въпроси от парламентарната трибуна по казуса” – каза Байчев. Друго, което той посочи, бе относно  декларацията за тракийските бежанци.  „Този въпрос трябва да бъде засегнат и да се работи по него” – подчерта още той.

Димитър Стоянов  коментира, че вече четвърта седмица министър Захариева не е дала отговор на въпроса му „Каква е реакцията на Министерството на външните работи по отношение на изказването на турския президент  Ердоган за духовните граници, в които попада и Кърджалийска област”. „Предполагам, че може би е свързано с посещението на Ердоган в България. Очаквам да получа отговора” – допълни Стоянов.

Областният председател на БСП Стойко Танков бе запитан за подготовката за местните избори. Той обясни, че се работи по този въпрос. „В момента водим разговори във всяко едно населено място, за да видим какви са нашите възможности, какви са социално-политическите факторите, определящи резултата от изборите и ще решим какви да бъдат нашите кандидати. Нямаме притеснения, ако има и предсрочни парламентарни избори – структурите са в готовност” – каза Танков.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *