149701371922519

Арт конструкции да пазят бургазлии от инциденти

 

 

 

Да бъдат поставени преградни съоръжения, с арт декорация (мобилни конструкции с цветя), на входовете и изходите на ул. „Александровска“ и бул. „Алеко Богориди“. Това предлагат общинските съветници от ГЕРБ Красимира Маркович, Веселин Пренеров и Тодор Йосифов. Предложението им е свързано с осигуряване на допълнителна безопасност на жителите и гостите на Бургас.

В мотивите си съветниците обръщат внимание, че лятото Бургас се превръща в притегателен туристически център и желана дестинация за туристи не само от страната, но и от чужбина.

„От важно обществено значение и интерес е на първо място безопасността и сигурността на жителите на Бургас и на всички избрали града за своята ваканция. Двете централни улици на Бургас – ул. „Александровска“ и бул. „Алеко Богориди“ са изцяло пешеходни зони, любимо място за разходка и развлечение през всички часови интервали.

За съжаление, през последните няколко години зачестиха инцидентите с водачи на двуколесни превозни средства. Това стана повод за десетки жалби от страна на пешеходци, които изпитват несигурност при разходките си.

Сред тях са и майките с деца, които с притеснение преминават по двете гореспоменати улици“, пишат в докладната съветниците от ГЕРБ и припомнят инцидента .от 8 май тази година, когато лек автомобил премина с висока скорост и безпрепятствено през двете пешеходни зони.

„Летният сезон в Бургас вече започна, а с него се повишава и рискът от бъдещи инциденти в посочените две улични градски артерии“, пишат съветниците и предлагат до арт конструкциите .да се монтират пътни знаци, обозначаващи пешеходния характер на ул. „Александровска“ и бул. „Алеко Богориди“.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *