IMG_2850-1

  Античен и средновековен град оживява в Деултум

   

  „Ден на древен Деултум – врата към загадъчната Странджа“ ще се проведе на 19-и август в Национален археологически резерват „Античен и средновековен град Деултум – Дебелт“, община Средец. Това е първото от поредицата събития, с  които Община Средец и Национален археологически резерват „Античен и средновековен град Деултум – Дебелт“ в партньорство с Министерство на туризма ще отбележат две значими културно-исторически събития за региона и страната – 30 години Национален археологически резерват „Античен и средновековен град Деултум – Дебелт“ и 15 години от създаването на Общински исторически музей – Средец.

  Програмата за отбелязване на двете годишнини включва анимации и възстановки, които ще покажат на посетителите, както богатата история на древния римски град, така и алтернативните форми на туризъм в наши дни. Ще се проведе и кръгла   маса на тема  „Слоу туризъм“, която ще даде възможност на участниците в нея да дискутират по теми, свързани с възможниостите за различни форми на туризъм, които региона може да предложи.

  nar 05-1Кулминацията на тържествата е събитието „Ден в древен Деултум – врата към загадъчната Странджа“, което се организира от Национален археологически резерват „Античен и средновековен град Деултум – Дебелт“ с подкрепата на Община Средец и в партньорство с Министерство на туризма.

  Идеята е събитието да се провежда всяка година, а целта е в Национален археологически резерват „Античен и средновековен град Деултум – Дебелт“ да се създадат необходимите условия за развитие на диверсифициран национален туристически продукт, който да бъде промотиран на нашия и чуждите туристически пазари, който да се  утвърди, като конкурентноспособна туристическа дестинация за устойчив целогодишен туризъм.

  Print Friendly

  Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *