160-90-bylgarskata-koleda

Анислава Касърова, 8 г. от ОУ „А. Г. Коджакафалията“, Бургас спечели конкурс

Недялко Йорданов, авторката на „Мотовете“ Радостина Николова и поетесата Яна Вълчева определиха финалистите на IIрия конкурс за детска поезия „Моята мечта“

forbgkids-logo-bg-300x102

 

И тази година интересът към II-рия бургаски конкурс за детска поезия на тема „Моята мечта“ бе голям, а изборът на звездното жури с председател Недялко Йорданов – изключително труден.

Над шестдесет деца се включиха в конкурса и споделиха в стихчета своите големи мечти с организаторите на конкурса – Център за млади таланти.

„Мечтая и аз от сърце, балерина голяма да стана“; „ да обиколя света“; „да помагам и лекувам, смело и безстрашно аз“; „лекарство за Ковид аз да създам, за да няма човек затворен и сам“; „мечтая да бъде доброта“; „да е здрава нашата планета – МАМА“ са малка част от най-съкровените желания на талантливите малки писатели.

 

Журито в състав – известния български поет и драматург Недялко Йорданов, младата бургаска поетеса Яна Вълчева и авторката на известната поредица „Приключенията на мотовете“ – Радостина Николова, определи следните финалисти:

Анислава Касърова (3)-2В първа възрастова група на първо място се класира творбата на Анислава Касърова, 8 г. от ОУ „А. Г. Коджакафалията“, гр. Бургас.

Второ място за Виктория Петрова, 8 г. от ОУ „Елин Пелин“, гр. Бургас, а Силвана Вълкова, 8 г. от НБУ „Михаил Лъкатник“, гр. Бургас е на трето място.

Първото място във втора възрастова група печели Рафаил Колибаров, 10 г. от НБУ „Михаил Лъкатник“, гр. Бургас, второ място журито отреди за Елена Диханова, 9 г. от СУ „Н. Вапцаров“, гр. Царево и на трето място се класира Анджела Сотирова, 10 г. от ОУ „Христо Ботев“, кв. Долно Езерово.

Първото място в трета възрастова група завоюва Мирослава Сарафова, 12 г. от ОУ „Св. Климент Охридски“ , гр. Бургас, второто място бе отсъдено за Александър Димитров, 11 г. от ОУ „А. Г. Коджакафалията“, гр. Бургас и на трето место се класира Магдалена Радева, 12 г. от СУ „Христо Ботев“, гр. Айтос.

Предвид здравната обстановка тази година няма да се състои тържествено награждаване на финалистите, но всички млади поети ще получат наградите си още преди Коледа, уточняват организаторите на конкурса.

Победителите ще получат не само своите първи заслужени призвания, но и изключителната възможност да продължат да развиват писателските си дарби безплатно в пилотния творчески проект „Работилничка за стихове“ с ръководител Яна Вълчева към Центъра за млади таланти в Бургас.

„Десет години подкрепяме и развиваме най-големия потенциал на страната ни – талантите на нашите деца. Вторият ни конкурс за детска поезия отново стимулира детското въображение и насърчи интереса на най-малките към поезията. Не случайно Бургас се слави като град на поети и творци, за пореден път децата, участници в конкурса, ни го доказват!

Радваме се, че новите ни литературни открития ще имат възможността да развиват таланта си, като се обучават надграждащо в нашия център за млади таланти. Сърдечно благодарим на  Недялко Йорданов,  Яна Вълчева и  Радостина Николова, че ни подкрепиха в мисията ни да даваме шанс на таланта“, сподели  Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и основател на центъра за таланти в Бургас.

 

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *