p9080345-360x270

92,9 % гласуваха с „да“ на местния референдум в Трън

92,9 % от гласувалите на местния референдум в община Трън са гласували с „да“, а 6 % от избирателите с избрали „не“ в общественото допитване. Това са все още неофициалните резултати и по първоначална информация, информира Zapadno.com.

Очаква се Общинската избирателна комисия в Трън, където ще се броят бюлетините да излезе с официалните данни. Възможно е да има разминавания в процентите.

Първоначалните резултати от протоколите са готови. 1935 от избирателите са гласували с „да“, а 125 с „не“. Недействителните бюлетини са 21. Тези данни са подадени по телефона от комисиите, които са били в избирателните секции.

2081 избиратели гласуваха в референдума от 3846, които имаха право да упражнят вота си. Те отговаряха на въпроса: „Против ли сте община Трън, чрез общинския съвет да одобрява устройствени планове, определящи територии за добив и преработка на метални полезни изкопаеми?“.

Отговорът с „ДА“ на бюлетината означава, че избирателят не е съгласен Община Трън, чрез Общински съвет да одобрява устройствени планове, които предвиждат добив и преработка на метални полезни изкопаеми. Другият възможен отговор, който е „НЕ“ означава, че гласуващият е съгласен Община Трън, чрез общински съвет да одобрява устройствени планове, които предвиждат добив и преработка на метални полезни изкопаеми.

Print Friendly

Автор: в."Труд"


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *