Точно един час и половина продължиха дебатите по втория вот на недоверие към кабинета Борисов 3.

В 13 часа започна извънредното заседание на парламента по обсъждане на вота на недоверие, внесен от БСП по темата сигурност. В 14.26 часа председателят на парламента Цвета Караянчева прекрати дебатите с мотив – липса на желаещи да се изказват.

БСП ни вкарали в историята с вот без аргументи

БСП ни вкарали в историята с вот без аргументи

Само популизъм в аргументите на левицата вижда Валентин Радев

Това са едни от най-кратките дебати в парламентарната практика.

Гласуването на вота на недоверие, както е по закон, ще се проведе в петък в началото на пленарния работен ден.

Дебатите бяха открити с новината, съобщена от Корнелия Нинова, за  избягал от ареста на полицейско управление в Пловдив. Фактът съвпада именно с темата на вота – провал на управлението на Борисов 3 в сигурността.

Нинова зове за народно правосъдие

Обновена

Нинова зове за народно правосъдие

Престъпността седи на масата в Министерски съвет

Критиките на левицата преминаха през невъзможността на кабинета на осигури спокойствие на гражданите, провал в борбата с контрабандата и събираемостта на приходните агенции, политическите назначения в сектор Сигурност, недокомплекта в МВР, но и в отбраната. От парламентарната трибуна Корнелия Нинова разкритикува и вътрешния министър Валентин Радев за случая на пропуснатите пътници на летище „София“.

Червените пуснаха и мултимедия с думи на министър-председателя, което ядоса Цвета Караянчева. Това обаче даде повод на Нинова да възкликне: Все сме виждали да налагате цензура на опозицията, но на премиера.

Цветанов не защитил премиера и кабинета от критиките на левицата

Цветанов не защитил премиера и кабинета от критиките на левицата

БСП чака все още отговори от мнозинството

От парламентарната трибуна се изказа и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, който подчерта, че вотът на недоверие не е само аритметика и призова всички да се справят своевременно с проблемите на сигурността. Нужни са спешни мерки и действия. Моделът на управление генерирал несигурност и нестабилност, заяви Карадайъ, отново коментирайки и темата за езика на омразата и присъствието на националистите във властта.

Повечето от депутатите на „Воля“ не се намираха в пленарна зала – както стана ясно те се намират във Варна, където пълнят дупки по улиците, а друга част от депутатите правят дарение на възрастен мъж в село Якимово.

Това е вторият вот на недоверие срещу правителството Борисов 3. БСП още в началото обявиха, че няма да търсят предварително подкрепа от други политически партии за гласуването. От ДПС обявиха, че ще изслушат мотивите и аргументите, но принципно, като опозиция, подкрепят вота на недоверие.

Марешки пълни дупки по варненските улици вместо дебат по вота

Марешки пълни дупки по варненските улици вместо дебат по вота

От „Воля“ даряват камери, каракачанска овчарка и кокошки на възрастен мъж от с Якимово

В парламентарната зала днес дойдоха вицепремиерите Томислав Дончев и Красимир Каракачанов, министрите Владислав Горанов, Цецка Цачева, Валентин Радев, Теменужка Петкова, Николина Ангелкова, Боил Банов, Бисер Петков, Емил Караниколов.

Както и по време на първия вот на недоверие към кабинета си министър-председателят Бойко Борисов не дойде в пленарна зала.