New Imageterrrrwewr

63-ма изпълнители ще се борят за голямата награда от 50 000 в “България търси талант”

6 годишната Елица от Тутракан покори сцената и сърцата на феновете с изключително изпълнение на “Камино”

Две трети от одобрените за полуфинал участници напуснаха шоуто “България търси талант” вчера. От над 200 допуснати до полуфинал само 63-ма таланти получиха шанса да се изявят на сцената на живите предавания. В 5-я юбилеен сезон на “България търси талант” ще има 7 концерта, като се очакваше за тях да се класират около 70 таланта. “Въпреки че конкуренцията е по-голяма от всеки друг сезон, членовете на журито прецениха, че зрителите заслужават безкомпромисно качество и затова взеха решение на намалят броя на изпълненията. Полуфиналистите тази година ще бъдат 63. По време на кастингите 5 от изпълненията бяха отличени със златен бутон и те отиват директно на полуфинал. Така, свободните места за живите концерти остават 58”, обясни водещата на шоуто Мария Силвестър. В 5-я юбилеен сезон на “България търси талант” на кастинг се явиха рекорден брой българи, живеещи в чужбина, както и таланти от над 10 страни от Европа, Африка и Азия. Трима от тях ще се върнат в България, за да се качат на сцената на шоуто отново. Това са Франицска от Германия, Радислав и Олга от Киргистан, и Юрий от Украйна.

“Това е четвъртият сезон, в който участвам и най-трудният избор досега беше този”, коментира подбора на участници ветеранът Любен Дилов. “Смятаме, че всеки полуфиналист трябва да допринесе за това шоуто да е по-интересно, по-непредвидимо и по-вълнуващо”, мотивира избора на журито и Ицо Хазарта.

Пълен списък с полуфиналистите, които от 17 април ще се борят за голямата награда от 50 хиляди лева и титлата „талант на България” може да видите тук.

В първата част на 6-и епизод на шоуто, зрителите видяха последните изпълнения в театралните кастинги пред жури и публика. Сред тях е 6 годишната Елица от Тутракан, която вдигна на крака жури и публика, и безапелационно се превърна в сензацията на сезона. С насълзени очи и невярващи погледи съдиите станаха на крака, за да аплодират невероятния певчески талант на Елица. “Теб те чакаме от самото начало на това шоу – много дълго ще ти се налага да даваш автографи”, каза й Асен Блатечки. “Каквото и да правите рано или късно идва едно момиченце

с “Камино” и всичко приключва”, пошегува се Любен Дилов, който призна, че за първи път чува изпълнение на песента на Лили Иванова, което го разплаква.  Изпълнението на Елица може да видите тук.

Живите предавания на “България търси талант” започват на 17 април, от 20.00 часа и ще бъдат с времетраене два часа и половина.

Изпълненията в „България търси талант”, както и неизлъчвани видеа от шоуто, може да гледате на http://talant.btv.bg/.  Ексклузивни бекстейдж кадри от новия сезон на формата ще намерите в Instagram профила на предаването–bggottalent, а екслузивно уеб-съдържание с още емоции, забавление и таланти – в рубриката “България търси още талант”.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *