full screen background image
sn-6

140 години Плевенска епопея

Представители на българската и руската академични общности, политици и  общественици поднесоха цветя пред паметника на Цар Освободител в столицата

 

sn-2Представители на българската и руската академични общности, политици и  общественици поднесоха цветя пред паметника на Цар Александър II  в столицата. Церемонията е част от тържествения календар от събития, посветен на 140-та годишнина от Плевенската епопея.

От българска страна цветя пред монумента на Цар Освободител поднесоха учени, членове на Съюза на българските писатели и представители на партия АБВ, сред които председателят на политическата сила Константин Проданов, членът на ИБ на Алтернатива за българско възраждане Румен Петков, който е и член на Инициативния комитет по повод 140-та година от освобождението на Плевен и представители на софийската и младежката организации на АБВ.

sn-4 От руска страна в събитието участие взеха ръководителят на делегацията на Руското историческо общество Юрий Петров,Алексей Громико -внук на известния политик Андрей Громико, които е и директор на „Институт Европа“ към Руската академия на науките, изявеният филантроп и меценат княз НикитаДимитриевичЛобанов-Ростовскийидруги видни представители на руската академична общност.

Участниците в церемонията поднесоха венци и цветя и пред Докторския паметник издигнат в памет на загиналите медицински работници в Руско-турската война от 1877 – 1878 г.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *