27fd9fe107d6c6dfd8a06d1797a98859_991x648

Цветан Цветанов: Най-важното е да имаме силен парламент и умно управление, за държава с правила

 

 

Призовавам всички да бъдем човечни и да гласуваме за бъдещето на нашите деца, за една държава с правила. Това каза председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов след като упражни правото си на глас в Хуманитарната гимназия във Велико Търново.

„Това, което се случва днес – изборите трябва да бъдат много по-честни от последния парламентарен избор, който направихме на 4 април.

Вярвам, че правилата ще бъдат еднакви за всички и по този начин ще чуем реалния глас на българското общество и реалната представителност, която трябва да има в българския парламент“, заяви Цветанов.

Той пожела успех на всички и призова да бъдем по единни, защото проблемите, които има пред страната чакат сериозни политици с ясни политически послания и решения за бъдещето на България.

На въпрос каква ще бъде България след изборите, Цветанов изрази предположение, че ще се запази политическата конфронтация, но смята, че „Чрез конфронтация, няма бъдеще“. Бъдеще ще има, само когато се намерят важните и точни послания за политическите решения, които могат да обединят нацията“, категоричен е председателят на Републиканци за България.

„Днес ние се нуждаем от актуализация на бюджета, на българските пенсии, от реална подкрепа за малкия и среден бизнес. От подпомагане на всички областни сфери, в които имат достъп до финансови средства. Това може да стане само чрез актуализация на бюджета и прозрачност в управлението – към това трябва да се стремят всички и въвеждането на електронно управление, което ще даде възможност и за електронно гласуване на едни следващи избори след 4 години. Тогава няма да имаме тези проблеми с машините. Всеки ще има своята идентификация и ще може с личната си карта да гласува от всяка една точка на света“, каза водачът на 4 МИР- Велико Търново.

„Искам да призова всички да работим за тези политики, които могат да ни обединяват, а не тези които да ни разделят.

Трябва да се направи всичко възможно поне в период от една година да няма избори, защото ние все още нямаме внесен План за възстановяване и устойчивост. Трябва да има стабилно правителство, с реален парламентарен контрол и да подготвим бюджета за 2022 г., това трябва да стане много бързо и ефективно, защото всички говорят за евентуална есенна Ковид вълна, заради която всички институции ще бъдат поставени пред нови предизвикателства“, допълни Цветанов.

„Затова трябва да се търси сплотеност за хоризонт поне от една година. Есента да има отново избори смятам, че това ще бъде много тежко за страната, но пролетта на 2022г., ако няма възможност да има политически консенсус по важни теми тогава съвсем резонно и нормално е да има демократични парламентарни избори. Но ако има 4-годишен управленски мандат смятам, че това ще бъде една гаранция за стабилност и просперитет на страната. Влизаме и в новия програмен финансов период и смятам, че тук много сме се забавили в своите процедури.

Най-важното е да имаме силен парламент и умно управление, само тогава ще можем да постигнем целите, които си е поставила всяка една партия за държава с правила“, каза още Цветан Цветанов.

f7954cfbc3957169737adf16d5b634a5_1170x717Преди да упражни правото си на глас Цветанов и кандидати от листата на 4 МИР- Велико Търново запалиха свещ за здраве и благоденствие на всички българи и успех на каузите, които са в името на доброто в катедрален храм „Рождество Богородично“.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *