МИР ПП 16 (1)

Христо Николов:Началниците на РПУ да бъдат избирани от жителите на общината

IMG_1904 1-н (1)По-старото поколение не помни такъв бум на престъпността, особено битовата престъпност в селата. Количественият  състав на МВР от десетилетия не се е променил. Надявам се и качественият.

Освен икономическите, кои са другите причини за все по-увеличаващата се престъпност и какви цели си поставяме, ако гласувате за нас? Защото промените могат да бъдат извършени от Народното събрание чрез съответните законодателни инициативи.

Независимо, че полицията е деполитизирана, с всяка смяна на правителството новата политическа сила назначава за ръководители на Районните управления на МВР верни свои хора. Това предполага и политическата им  ангажираност. Те са често от съвсем други райони на страната. Хората не ги познават и те не познават хората и техните проблемите.

Това от една страна. От друга – вечер се качат на служебните си автомобили и се прибират по родните си места, а сутрин се връщат отново с автомобила на работа. В същото време за патрулните коли горивото не достига. Решението?

Началниците на РПУ да бъдат избирани от жителите на  общината, а полицейските и младши полицейски инспектори да са задължително от същата община.

Преди много десетилетия един министър беше казал: „Ако в даден район има сватба и районният инспектор не е поканен – да си взема шапката и да си отива. Той няма авторитет.”  Затова всеки полицейски инспектор, в присъствието на началника си, ежегодно да отчита  работата си пред населението в обслужвания район. Да няма дом, който да не е посетил и хората да не го познават.

В Япония приемните на полицейските инспектори са денонощно отворени, има в тях дори игли и конци и ако на човек му се скъса копчето, може да го зашие там. Техните полицейски инспектори ежеседмично посещават домоуправителите и получават информация и за най-малките нарушения.

Да се възстановят доброволните отряди. На кого пречеха? Липсата им принуди хората сами да се организират за самоохрана, често на ръба на закона. В помощ на полицията могат да бъдат и членовете на СОСЗР при наличие  на  правна регламентация.

Накратко – да се създаде работеща Единна система за охрана и самоохрана на територията на всяко РПУ.

По безопасността на движението.

Служителите от КАТ да засилят присъствието си вътре в населените места, където се нарушават 90% от правилата за движение, а не само по главните пътища за да контролират скоростта. Така се възпитават водачите на дисциплина и  ще се намалят ПТП.

Един парадокс. КАТ свалят за определени нарушения регистрационните номера на автомобила и ги изпращат в Областното управление. След изтичане на срока на наказание, собственикът трябва да отиде в Областната дирекция, да си вземе транзитни номера (???), да се върне обратно и с тези номера отново да отиде в областта за нови номера, технически преглед и т.н. Колко наказания се налагат в този случай? И защо номерата не се съхраняват в съответното РПУ, а в областта?

Знаковото стопанство е под всяка критика. Забранителни и ограничителни знаци се поставят с причина и без причина. Това води до тяхната девалвация, водачите не вярват, че дадения пътен знак действително сигнализира за реална опасност и започват постоянно да ги нарушават. Доходният бизнес с пътни знаци трябва законово да се ограничи.

Пътната полиция да контролира в тези участъци, в които, на базата на статистическите данни, се допускат най-често ПТП, а не зад необосновано поставен ограничаващ скоростта знак.

Видно е, че са необходими реформи в цялата правна уредба, отнасяща се до вътрешната сигурност и пътната безопасност. Това, повтарям,  може да стане само в Народното събрание чрез законодателни инициативи.

Ако ни имате доверие, ако считате, че можем да го направим, дайте своя глас за нас,  кандидатите на ПП МИР с номер 16 в интегралната бюлетина,а моят преференциален номер е  102.

Призовавам ви да гласувате за промяна

на 4 април !

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *