Хиляди във Велико Търново за поклонението пред Трифон Иванов

източник: БГНЕС

Хиляди се събраха в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ във Велико Търново за поклонението пред легендата на родния футбол Трифон Иванов. Бившият футболист ни напусна на 50-годишна възраст в събота.

В Търново се събраха и мнозина от златното поколение на българския футбол, което достигна до четвъртото място на Световното първенство по футбол през 1994-а година.

Христо Стоичков, който се прибра специално за погребението от Маями бе изключително разстроен и влезе в Двореца на спорта със сълзи на очи.

Президентът на БФС Борислав Михайлов също присъства във Велико Търново. За поклонението пристигнаха и фигури като Красимир Балъков, Илиян Киряков, Илиан Илиев, Ивайло Йорданов, Наско Сираков, Димитър Пенев, Христо Бонев, Цанко Цветанов и много други.

източник: БГНЕС

Траурната церемония стартира с изпълнение на химна на България.

Легендарният футболист бе удостоен посмъртно с почетния знак „Венец на победителя“ със заповед номер РД-09-87 от 16.02.2016 година на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Решението за удостояването на „железния“ защитник с почетния знак на Министерството на младежта и спорта за извънредно големи заслуги за популяризирането на спорта и за издигане на спортния престиж на нацията беше взето в понеделник от назначена от министър Красен Кралев комисия.

Представител на държавата единствено кметът на града Даниел Панов, а съболезнователни адреси бяха изчетени от името на президента Росен Плевнелиев и премиера Бойко Борисов.

 

“Запомняме го с делата му, с хумора, с голямото сърце. Един голям българин. Така ще остане на всички българи в сърцата и съзнанието“, сподели бившият съотборник и близък приятел на Трифон Иванов – Бончо Генчев преди погребението на легендарния български защитник във Велико Търново, цитиран от БГНЕС.

„Всичко се опитваше да го прехвърли в зоната на хумора и на забавата. Дори след някой неблагополучен мач на българския национален отбор все го прехвърляше на майтап – спънал се, не могъл да уцели топката, дузпата я бил еди-как си. Това говори, че много силен човек, в крайна сметка да обърнеш всичко в зоната на майтапа и да намериш начина да подредиш изречението е силна черта в един човек“, допълни бившият съотборник на Туньо Бончо Генчев.

 

„Трифон за мен беше повече от приятел, израснали сме заедно от деца, учили сме в едно училище, играли сме заедно футбол докато стигнем до мъжкия футбол“, сподели Красимир Балъков преди поклонението пред големия Трифон Иванов.

„До ден днешен сме били винаги в контакт. Жалко, отиде си един велик футболист и голям човек. Ще ни липсва, ще ни липсва неговия хумор, ще ни липсва всичко, което той изразяваше и правеше за жалост“, допълни Балъков.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *