От 19 август до момента се провеждат поне по две акции дневно в страната. 194 са образуваните досъдебни производства. Утре стартира национална акция срещу купения вот. Това стана ясно от коментара пред Нова телевизия на Станимир Станев, заместник-главен секретар на МВР.

100 лева струва глас. Частни фирми отделят средства за закупуване на гласове за дадена партия за „благодарност“, че са им дадени поръчки към дадени общини. Основно това са строителни фирми. Станимир Станев поясни обаче, че теди схеми трудно се доказват. Целта на МВР е да се стигне до поръчителя. Най-често става въпрос за малки и средни общини.

Създадена е работна група съвместно с Министерството на правосъдието за законодателни промени, за да спрат агресивните и пияни шофьори. Предлага се да отпадне възможността да се отказва даването на кръвна проба. Драстично трябва да бъде променено законодателството, отсече Станев.

Лимит на провиненията на пияни и дрогирани шофьори предлага още МВР. Този лимит не трябва да е голям, по думите на Станев. В момента тези шофьори се чувстват безнаказани, както обясни той.

Всяка патрулка ще бъде оборудвана с постерминал, за да може нарушител на пътя да си плати глобата на място.

Прокуратурата не е установила полицейски чадър над джигита от Околовръстното

Прокуратурата не е установила полицейски чадър над джигита от Околовръстното

Въпреки че Димитър Любенов има 35 фиша за превишена скорост

Димитър Любенов, който предизвика катастрофата на Околовръстното на София, при която загина френски гражданин, не е бил покровителстван от МВР.

Ведомството полага усилия да намали пътните произшествия, увери Станев.