4 (3)

Учредиха ПП „Републиканци за България“

ПП „Републиканци за България“  отвори нова страница в българския политически живот. 1123 –ма симпатизанти присъстваха на учредяването на партията в Интер Експо Център в столицата. Оперният певец Георги Пандуров живеещ над 40 години в Германия изпълни химна на България и на Европа.

„Републиканци за България“ е амбициозен политически проект, намерил сечението между опита, експертизата и новата енергия.

Уставът на партията е допълнен с предложения от различни структури, които се присъединиха към политическата партия. Така, например, прагът от два мандата за председателя на ПП “Републиканци за България” и възможността Изпълнителният съвет да избере от своя състав говорител и секретар по международна дейност са дошли именно по този начин.

След отразяването на тези добавки, проектът на Устав на ПП “Републиканци за България” беше качен на страницата republikanci.bg , където всички имаха възможността да се запознаят с него.

Начело на партията за председател на „Републиканци за България“ единодушно бе избран Цветан Цветанов, а за зам.-председател Павел Вълнев, който от близо 20 години живее в САЩ.

5 (3)Политическата формация на „Републиканци за България“ няма да е лидерска и концентрирана около един човек.  Партията ще се ръководи от председател, чийто мандат ще бъде 4-годишен, като той може да бъде повторен само веднъж.

Изпълнителният съвет е съставен от 33-ма души, а в него влизат и председателя и зам.-председателя на „Републиканци за България“.

В състава са проф. Румен Кънчев – университетски преподавател и автор в областта на отбрана и геополитика; криминалният психолог и лектор Тодор Тодоров; юристът и доктор по международно право Виктор Серафимов; специалистът по маркетинг, продажби и координация на проекти, завършила Международни отношения, специализация „Европейски въпроси“ в университета в БолоняРадостина Циркова; бившият кмет на Видин Огнян Ценков; инженерът от Разград Рейхан Вели; д-р Севдалин Куцаров – кардиохирург с повече от 28 години професионален опит; д-р Ченко Сотиров, лекар по дентална медицина в град Русе; Румен Динев с 37-годишен опит в областта на здравеопазването; Петко Панамски, инженер с 15-годишен опит в сферата на управлението и развитието на търговка дейност; общинският съветник от Плевен Йордан Грижов; Борис Велев, адвокат, доктор по право от Friedrich Alexander Universität, Erlangen-Nürnberg; Галя Трайкова, ментор и медиатор за студенти от ромски произход, експерт в сферата на здравната администрация; енергийният експерт Христо Казанджиев; инженерът-лесовъд и предприемач от Карлово Теодор Шойлеков; Създателят на Националната инициатива за насърчаване на детското четене „Разказвачът на приказки“ Константин Иванов от Пловдив; Джема Грозданова, лекар по дентална медицина, народен представител в четири състава на Народното събрание; Петко Чамов, предприемач и търговски експерт, родом от гр. Габрово; бившият кмет на Банско Георги Икономов; Владимир Владимиров, собственик на земеделско производство и предприемач; Светлана Василева, счетоводител от Бургас; Динко Георгиев – ветеринарен лекар от Ямбол; Мариан Костадинов, инженер и предприемач от  Габрово; Кемал Тинев – предприемач, в региона на Сърница и гр. Пловдив; преподавател по хореография от БлагоевградЦветанка Гаврилова; Теодора Димова, юрист с дългогодишен опит в гр. Кан, Франция, родом от  Бургас; Веселин Василев, бивш кмет на Вълчи дол, предприемач от Варна;  професионалният волейболист, играл в националния отбор и редица клубни отбори в България и чужбина  – Боян Йорданов; предприемачът  Иван Станев; бившият генерален консул на България в ЧикагоИван Анчев, и инженер Гюнай Исмаил от град Шумен.

Членове на Контролния съвет са Деян Иванов, Христо Христов, Дияна Георгиева, Анна Лисичкова и Чавдар Маринов.

„Трябва да изградим ново доверие по места, защото без него няма как да се управлява“, заяви  Цветан Цветанов.

„Днес повече от всичко се нуждаем от политически проект, който да обединява всички, независимо от тяхната професия, етническа принадлежност и възраст. Ще работим в края на един управленски мандат да изградим система за електронно управление, с което да се гарантира и възможността всички българи да гласуват електронно. Това е ключът към високата избирателна активност и премахването на страха, който има все още в определени райони на страната“, категоричен е председателят на новоучредената партия.

Той заяви, че е удовлетворен, че много българи са се върнали от чужбина и са станали учредители на „Републиканци за България“.

Към момента партията има над 75% покритие в цялата страна.

 

Пресцентър „Републиканци за България“

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *