New Image,еоеое

Румяна Бъчварова: Трудно можеше да се предотврати инцидента в Слънчев бряг

“В Слънчев бряг става въпрос неприятен и драстичен инцидент, който трудно може да се предотврати“, коментира в понеделник вътрешният министър Румяна Бъчварова пред Нова телевизия. Тя допълни, че подобни случаи не е имало отдавна и не може да се каже, че са масова практика.

През миналата седмица премиерът Бойко Борисов нарече “махленска свада“ престрелката, довела до един убит и вкарала в болница Митьо Очите в критично състояние. После Борисов преоцени донякъде ситуацията и нареди тотална репресия срещу “главанаците“, които пречат на туризма.

Румяна Бъчварова обясни, че полицията в Бургас отдава е работила по групата на Очите. Тя призна, че в случая става дума за драстично незачитане на закона: „Това е голям проблем, но навсякъде има такава категория хора. Нашата задача е да покажем, че това не може да се случва“.

„Около тази група и ситуацията в Слънчев бряг се работи отдавна, но не е имало доказателства, за да бъдат задържани хора от нея“, каза още министърът. В МВР все пак са започнали да правят преоценка на събраните досега данни. В момента се проверява какви действия са предприети по сигналите срещу групата около Очите, за да се види дали има пропуски от страна на полицията.

„Това не е чадър върху престъпността, цялата информация показва, че няма чадър“, каза Бъчварова и призова хората, които твърдят, че МВР не работи срещу наркотрафика, да предоставят данни за допуснатите нередности.

„Лесно е да се говори и да се възпроизвеждат слухове. Непрекъснато се правят проверки за наркотици и те се увеличават. Не може по презумпция с недоверие да се тръгва към полицията“, поиска вътрешният министър.

Бъчварова каза, че Митьо Очите имал няколко легални бизнеса, а в момента се установява дали не участва и в други чрез подставени лица.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *