Отново протестират родители на деца с увреждания. Те издигнаха палатков лагер пред сградата на парламента в Деня на детето. Мотото на палатковия протест е: „Системата ни убива“.

Соцлидерът Корнелия Нинова излезе за разговаря с тях. Ще внесем законодателни предложения за хората с увреждания, подчерта тя. БСП е готова да започне промяна в политиките и смяна на философията за хората с увреждания. Те нямат нужда само от финансова помощ, а от цялостна промяна в оценката на ТЕЛК-овете, коментира Нинова.

ГЕРБ и БСП се скараха за децата

ГЕРБ и БСП се скараха за децата

Без заеми, които следващите поколения ще връщат, искат социалистите

В системата на ТЕЛК-овете е редно да се отдава значение не толкова на това колко процента не могат да работят хората с увреждания, а в какъв процент са работоспособни.

Нинова поясни, че целта е тези хора да могат да намерят работа. Ние действаме по нашите предложения и вероятно ще ги внесем до края на тази сесия, заяви лидерът на БСП.

Попитана за дарените от нея 600 лв. на деца сираци и дали си прави пиар за сметка на страданията на хората, Нинова подчерта, че си изпълнява обещанията. „Няма значение дали е 1 юни или 1 декември. Обещанието трябва да се изпълнява„, каза соцводачът. Имам вътрешната убеденост, че политиците трябва да се лишим от много привилегии, които имаме, допълни лидерът на БСП.

Не пуснаха майките с черни балони и тениски в парламента

Не пуснаха майките с черни балони и тениски в парламента

Те имаха среща с депутатите социалисти

До 30 юни се очаква от Министерството на труда и социалната политика да представят концепция за закон социалните услуги.

По-рано през деня майка на дете с увреждания заяви пред БНР: „Всяко едно решение или обсъждане на проблемите бива спирано, бива протакано. Всичко това се случва с помощта на национално представените организации, които уж трябва да ни защитават, а реално ни се струва, че пречат„.

Държавата субсидира национално представените организации с 4.5 милиона лева годишно, за да се издържат, поясни майката на дете с увреждания.

Няма кой в НС да чуе майките с черни балони на площада

Обновена

Няма кой в НС да чуе майките с черни балони на площада

5-ти национален протест на родителите на деца с увреждания

„Те, така да се каже, работят за държавата, тъй като тя им плаща. И понеже това национално представителство съществува над 20 години – сами виждате, че няма никакъв смисъл от тях. Ние не се припознаваме с тях, защото нищо до момента не е променено за хората„, категорична е Ина Маринова – майка на дете с увреждания.