Републиканци за България - синьо лого (10)

Републиканци за България: Същественият недостатък в проекта за кабинет на „Има такъв народ“

 

 

Предложеният от Станислав Трифонов от „Има такъв народ“ проект за кабинет на Министерски съвет е със съществен недостатък, който остана твърде назад от полезрението на обществото и политическите сили.

В проекта за кабинет липсва предложение за министър на околната среда и водите, което от своя страна означава, че дейността на Министерството на околната среда и водите ще се прекрати, а това действие застрашава средствата на Република България по Плана за възстановяване и устойчивост, тъй като важно условие съгласно него е, да се отделят нарочни средства за мерки свързани с околната среда.

Важно е да се отбележи и реалната опасност стотици служители на Министерството на околната среда и водите, Изпълнителната агенция по околна среда и Регионалните структури в страната да останат без работа, а техните семейства без доходи.

Дали случайно или не, в Европа която пое по пътя на Зелена сделка и внедряване на пакета от мерки за кръгова икономика, визията на политическа партия „Има такъв народ“ за Република България не включва Министерство на околната среда и водите, което е едно от най-важните министерства, тъй като е отговорно за –  Зелената сделка; пакета за кръгова икономика; политики с хоризонтален характер, в това число здравеопазване, земеделие, храни, гори и т.н.

От Републиканци за България отбелязваме и факта, че в проекта на кабинет отсъства ключова фигура на заместник министър-председател, който да отговаря за еврофондовете, което размива до голяма степен отговорностите за усвояване и оползотворяване на средствата по европейските програми за програмен период 2021 – 2027 г.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *