30ce495bce7e4af2654b6e4153dbf358

Протестна мрежа: Моделът „КОЙ“ продължава да руши България

Три години след избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и последвалите дълги протести моделът #КОЙ продължава да руши страната ни. Медийните бухалки, щедро финансирани от същия модел, самоотвержено бранят и днес статуквото. Това се казва в открито писмо на неформалната организация “Протестна мрежа“ , разпространено по повод годишнината от юнските събития по време на кабинета “Орешарски“.

“ На 14 юни 2013 г. бе натиснат спусъкът на най-дългите граждански протести в новата ни историята. Над 400 дни гражданите излизаха на улицата, за да искат оставката на едно мнозинство, което коленичи пред модела ‪КОЙ.  Гневът от този позор издигна преграда между управляващите и протестиращите. Парламентът беше зад заграждения. Властта избираше задните входове, за да се крие и бяга от недоволството. Засили срещу гражданите тежка пропагандна машина за разделение, противопоставяне и пречупване на опълчилите се срещу отвлечените от модела #КОЙ институции“, се казва в декларацията.

“Три години след избухването на протеста, моделът # КОЙ продължава да руши страната ни.
Медийните бухалки, щедро финансирани от същия модел, самоотвержено бранят и днес статуквото. Пленените регулатори, отровената медийна среда, неслучилите се реформи и застой, който управлението нарича „стабилност“, са проекции на същия модел. Дълго ще е усилието за демонтирането на изградения от страх и зависимости фундамент на модела #КОЙ. Защото дълбоко са положени основите му. Крачката към неговото демаскиране обаче е направена“, допълват още от неформалната организация.

“И гражданите знаят, че само те са тези, които могат да застанат между него и институциите. Да защитят правото си на справедливо и добро управление. Да отстояват бъдещето си тук. Всеки един от нас, всеки ден, там където е – трябва да се изправи и да противостои. Без страх! Кураж, България!“, завършва обръщението.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *