New Imagefgrtgertert

Премиерът Бойко Борисов откри многофункционална спортна зала в Кубрат

След няколко отлагания, най-после премиерът Бойко Борисов откри новата многофункционална спортна зала в Кубрат. Той бе придружен от министрите на земеделието и храните Десислава Танева, на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и на младежта и спорта Красен Кралев. Тук бяха и областния управител на Разградска област Манол Кившанов, кмета на община Разград Валентин Василев, депутати, кметове, цялото общинско ръководство на Кубрат, общински съветници, настоящи и бивши спортисти, треньори и спортни деятели, много граждани.
Още при посрещането си премиерът получи подарък от заместник-кмета на община Кубрат Нина Цонева – плюшено мече, което обаче не бе за него, а за внука му Бойко.По пътя до официалната трибуна, в неговия си стил, той се ръкува и поздрави с различни хора от обградилото го множество.
New Imageghtyertert4rt В началото на речта си премиерът заяви: „Най-добрият начин за регионите, които кой знае защо наричаме „смесени“, е този – попът и ходжата да са заедно“ – визирайки изказаните преди това благословии от двамата духовни водачи на Кубрат. По-нататък той продължи: „Целият свят се ели, има нови разделителни линии, само за въоръжение се говори, а тука ме питате само за пенсии и за асфалт. Никой не ме пита за кораби и самолети, а питате за пенсиите и заплатите“. Министър-председателят отказа да отговори на журналистически въпроси по темата за референдума във Великобритания, но отново в шеговит тон каза, че англичаните са добре дошли у нас. „Това е един много хубав регион, много англичани сега се чудят как да се върнат обратно в Англия, така че проблемите са за Великобритания, не са за нас.Ще искат сигурно гражданство, ние сме отворени, добре дошли са“, допълни Борисов.

Кметът на Кубрат Бюрхан Исмаилов припомни важността на спорта за родния град на Лили Иванова. Оттук са тръгнали към големия спорт борците Хасан Исаев, Нермедин Селимов и Тайбе Юсеин, шампионката по кану-каяк Меглена Маркова и други. Кратко слово произнесе и Десислава Танева.

При рязането на лентата отново имаше любопитен момент. Премиерът покани да се включи в ритуала и един от тримата депутати – Касим Дал. После отстъпи своята ножица на двукратния световен шампион Хасан Исаев. Не пропусна обаче да си поиска парченце от лентата
След това се премина към разглеждане на спортното съоръжение. Изграждането да залата е по проект „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. проектът е на стойност 3,4 милиона лева. Сградата е двуетажна и е висока почти 13 метра. Трибуните на спортния комплекс са предназначени за 470 зрители. Има осигурени отлични възможности за провеждането на състезания по хандбал, волейбол, баскетбол, борба, бокс, спортна гимнастика, акробатика, вдигане на тежести, тенис на маса и други. Към залата са изградени необходимите допълнителни помещения.

gesefsdffasewБорисов с интерес проследи част от подготовката на малките борци и състезатели по тенис на маса. С одобрение разгледа и други части от постройката, както и голямата зала. На тръгване от Кубрат си направи и доста снимки със свои почитатели.

Накрая домакините от Кубрат бяха подготвили музикална програма, изпълнения на малки акробати и спортни игри.

Print Friendly

Автор: Светломир Киров-специален кореспондент на "Несебър нюз"


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *