12 (1)

ПП „Републиканци за България“ определи говорител, административен и международен секретар

 

Избрани са и временни областни координатори

Ангел Стефанов Рангелов е координатор за Бургаска област

 

ПП „Републиканци за България“ проведе първото заседание на Изпълнителния съвет. На него бяха взети основополагащи решения и приети редица дейности свързани с функционирането на партията занапред.

Приеха се Правилник за организацията и дейността на Изпълнителния и Контролния съвет на партията, както и за учредяване на Клубове.

Приеха се правила за обработване на лични данни, Правилник за финансовата дейност и образци на документи и приложения към Правилника за финансовата дейност на партията.

След проведено гласуване бе избрано лице, което ще е отговорно за приходите, разходите и счетоводната отчетност на ПП „Републиканци за България”.

Утвърдени са Областни организации на територията на страната.

За временни Областни координатори на ПП „Републиканци за България“ са избрани:

Благоевград – Атанас Станкев Камбитов, Бургас – Ангел Стефанов Рангелов; Варна-Панайот Николов Кискинов; Велико Търново – Николай Стефчев Драков; Видин – Албена Николова Георгиева; Враца – Тодор Борисов Тодоров; Габрово – Добри Димов Христов; Добрич – Николай Иванов Милков; Кърджали – Илия Сотиров Илиев; Кюстендил – Иво Методиев Чивийски; Монтана – Камелия Тодорова Кирилова; Перник – Сергей Кирилов Тодоров; Плевен – Христослав Михайлов Михайлов; Пловдив – град– Христо Ангелов Димитров; Пловдив – област – Георги Димитров Пилев; Разград– Рейхан Ридван Вели; Русе – Бранимир Огнянов Стефанов; Сливен– Недко Йорданов Недев; София – град – Петко Радов Чамов; София – област– Мартин Йорданов Асенов; Стара Загора– Петя Иванова Станева; Търговище-Тоника Колева Колева; Хасково- Антон Делчев Иванов; Шумен– Гюнай Физула Исмаил; Ямбол– Георги Иванов Славов.

За Говорител и Административен секретар на ПП „Републиканци за България“ е избран д-р Виктор Серафимов, а за Международен секретар д-р Джема Грозданова.

Първото заседание на Контролния съвет на ПП „Републиканци за България” е насрочено за сряда, 2 декември.

 

Кои са д-р Виктор Серафимов и д-р Джема Грозданова?

 

Д-р Виктор Серафимов, Говорител и Административен секретар

Виктор Серафимов е доктор по международно право и международни отношения. Завършил е СУ „Свети Климент Охридски” и има допълнителна специализация „Английско и европейско право” в Института за продължаващо обучение на Университета Кеймбридж. Към момента е студент в магистърска програма по Бизнес администрация в Американския университет в България. От 2016 г. е член на Управителния съвет първо на Българското национално радио, а впоследствие на Българската национална телевизия.

Участвал е в редица работни и експертни групи към Комисията по култура и медии към 42-то, 43-то и 44-то Народно събрание. Има множество научни публикации в различни научни издания в страната и извън нея, като е участвал в международни форуми, посветени на свободата на словото, обществените медии и медийната среда, организирани от Европейския съвет за радио и телевизия.

Д-р Джема Грозданова, Международен секретар

Народен представител в 4 състава на НС; Председател на комисията по Европейски въпроси 2013 г.; Председател на Комисията по Външна политика 2014-2020 г.;

Три мандата заместник-председател на Парламентарната Асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) 2009-2011 г.,2015-2016 г. , 2018-2020 г.;

Председател на групата за приятелство България-САЩ 2014-2020 г.;

Докладчик на Съвета на Европа за Украйна 2018-2020 г.; Член на Европейския Съвет по външна политика;

Съпредседател на Интерпарламентарната конференция по обща външна политика и политика за сигурност и отбрана (ОВППС) по време на първото Българско председателство на Съвета на ЕС 2018 г. с финален докумен и постигнат консенсус между 28 държави членки.

„От днешното ни заседание ставаме най-добрата структурирана и позиционирана партия в страната. „Републиканци за България“ е първата политическа сила, която прави подобно заседание. Нека да предложим неща, които да бъдат полезни и възприети с хоризонт от обществото“, призова председателят Цветан Цветанов.

„Партията е на всички нас, това което беше условието на зам.-председателя Павел Вълнев, за да се включи – всеки, да носи своя авторитет и да убеждава хората за работата си. Да имаме професионално организирана партия, която да работи и защитава евроатлантическият път на страната“, каза още Цветанов.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *