VBP_7918

Петър Кънев участва във връчването на годишните награди на Българската стопанска камара

Председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм в 44-то НС инж. Петър Кънев участва в церемонията по награждаване на победителите в конкурса за наградите на Българската стопанска камара (БСК) за принос към развитието на българската икономика „ИН-5“.

Той връчи награди заедно с Маркус Байрер – генерален директор на BusinessEurope (Конфедерация на европейския бизнес), Емил Караниколов – министър на икономиката и членовете на УС на БСК акад. Стефан Воденичаров, Радосвет Радев, Величко Александров и проф. д-р Марин Христов.

Името на наградите отразява петте стълба на икономическия просперитет – ИНдустрия, ИНвестиции, ИНовации, ИНициатива, ИНтелект.

Наградите „ИН-5“ са учредени през 2005 г. по повод 25-годишнината от основаването на БСК, а през 2018 г. е тяхното девето издание.

Носители на наградите са фирми, научни или учебно-научни организации и физически лица с принос към развитието на икономиката, с фокус върху иновациите и технологичното развитие.

Тазгодишното издание на конкурса „ИН-5“ е посветено на Българското председателство на Съвета на ЕС и се провежда като паралелно събитие на Съвета на президентите на BusinessEurope (17-18 май).

Снимка: БСК

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *