Председателят на ДПС Делян Пеевски запита на кого да си даде депутатския имунитет? От нито една банка нямам дългове към банки, една стотинка не дължа на банки и това са лъжи от пропагандата на Москва. Който успее да извади моя фирма или мой дълг към банка, веднага ще кажа, че ще си дам имунитета, но това никой не може да го направи, каза той пред журналисти в Партийния дом.

„Колкото и да им е мъчно, никой не може да извади нищо за Пеевски. Нищо, нищо, нищо“, отсече Пеевски. Той иска да види декларациите на всички хора, които го обвиняват, че дължи 500 млн. лв. на банки, включително и на бившия банкер Цветан Василев, който да върне 5 млрд. лв., ограбени от българските граждани.

По думите му Цветан Василев е агент на Москва и на Русия, който се укрива в Сърбия под протекцията на Москва. „Русия прави всичко, за да превземе България, гледам колегите, че седят спокойно и как ще бъде инсталиран президент и президентска република и след това ще стане страшно в България, но аз ще го спра това нещо“, закани се Пеевски.

На въпрос за указанието на ЦИК за двете коалиции ДПС да заличат партия ДПС от състава си, Делян Пеевски определи указанието на ЦИК като незаконно. ДПС – Ново начало ще го има, колкото и мъчно да е на крадците, на олигарсите, на Москва и на Русия, категоричен бе Пеевски. Пеевски отказва да приеме престъпното указание на ЦИК, като намекна, че може да се стигне до дело във Върховния административен съд.

„ЦИК е опорочена и се вижда, че работи за дерибеите и за чуждите интереси, а не за българските. ЦИК вече е превърната в бухалка за изборите“, коментира Делян Пеевски.

Свалят депутатския имунитет на Делян Пеевски?

Свалят депутатския имунитет на Делян Пеевски?

ВСС планира да възобнови процедурата по избор на нов главен прокурор