New Imagevsdfefefr

Паметник на Хан Кубрат ще бъде изграден в град Кубрат

Сформиран бе обществен съвет за изграждане на паметник на Хан Кубрат.В него е включена най-известната гражданка на Кубрат-певицата Лили Иванова.
Приета бе план-програма за организиране на дейностите и избрани оперативен щаб
и работни групи

New Imagey5y5yry  По инициатива на СНЦ „Гражданско сдружение Кубрат“ в ритуалната зала на читалището в град Кубрат бе проведена среща, посветена на идеята за изграждане на паметник на Хан Кубрат в града. На нея присъстваха кметът на община Кубрат Бюрхан Исмаилов, неговите заместници Нина Цонева и Красимир Великов, председателят на общинския съвет д-р Хюсеин Карасюлейман, общински съветници, директори на фирми и учреждения, представители на общинската администрация, бизнесмени, учители, творци, общественици, граждани.
Срещата бе открита и ръководена от председателя на сдружението Кирил Калчев. Сформиран бе обществен съвет от 37 души за изграждане на паметник на Хан Кубрат. Избран бе оперативен щаб с председател Бюрхан Исмаилов и членове: Лили Иванова, Кирил Калчев, Ахмед Мерданов, Хамза Чакър, Руси Русев и Феодора Илиева. Сформирани бяха и три работни групи: разяснителна дейност с председател Феодора Илиева; обявяване, провеждане и отчитане на конкурсите по проектиране на паметника и определяне изпълнителя на строителните дейности с председател Нина Цонева и финансова дейност с председател Искра Антонова.
Приета бе план-програма за организиране на дейностите по реализацията на проекта. Дебати почти нямаше, с изключение на няколко реплики, относно мястото за изграждане на паметника.

Print Friendly

Автор: Светломир Киров-специален кореспондент на "Несебър нюз"


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *