Веднага след брифинга на ГЕРБ депутатите от левицата реагираха.

Раздорът между партията на Бойко Борисов и Патриотичния фронт Корнелия Нинова обясни с това, че не могли да си разпределят постовете.

Позицията на патриотите за 300 лева минимална пенсия не била изненада, защото не била от вчера, припомни лидерът на БСП. Тя припомни и че на КСНС вчера премиерът дал съгласие за кабинет на патриотите.

Какво се промени от вчера до днес, за да рагират така, попита соцлидерът и отговори: От вчера до днес просто не можаха да се разберат за постове.
От сутринта се изпокараха помежду си, изтъкна червената депутатка.

Иначе Нинова оценява решението на ГЕРБ като правилно. 43-то Народно събрание е изчерпано като ресурс, тук не може да се върши работа, смята тя, като коментира, че се правели пазарлъци вместо политики.

Припомняме, малко по-рано в парламента Корнелия Нинова заяви, че БСП ще отидат на разговор с патриотите, но нямат намерение да участват в правителство в рамките на този парламент. „Още по-малко в този сговор„, подчерта Нинова.

Правителство с мандат на ПФ повтарял настоящото управление с цел да се водят и досега водените политики, да продължат да крадат и да си замитат следите. В такова задкулисие не участваме, категорична бе Нинова.