FB_IMG_16237743391055947 (1)

Нов бургаски общински съветник с личен пример

Това е първата докладна записка, която Даниела Божинова входира, след като положи клетва като общински съветник на 26 май. Снимка Черноморие-бг

Това е първата докладна записка, която Даниела Божинова входира, след като положи клетва като общински съветник на 26 май. Снимка Черноморие-бг

Даниела Божинова – общински съветник от коалиция „Демократична България – Обединение“ в местния парламент в Бургас входира първата си докладна записка, след като положи клетва на мястото на Димитър Найденов. Найденов напусна ОбС – Бургас, след като бе избран за депутат в 45-то Народно събрание.

Докладната записка на Божинова е свързана с конкретни промени в Наредбата за опазване на обществения ред на територията на община Бургас. В нея тя предлага да бъде въведена нова глава, която да регламентира събранията, митингите и манифестациите и подобни масови прояви на открито. „Тази част напълно отсъства от настоящата Наредба, но която става все по-актуална със засилване на протестната активност на гражданите в България и глобално“, мотивира се Даниела Божинова. Според нея, ако промените в Наредбата бъдат приети от колегите й в местния парламент, това ще гарантира едновременно правото на протест и безопасността/обществения ред на участниците в него.

За да изготви докладната записка с проекта за изменение, тя е прегледала 10 общински наредби, третиращи организацията и провеждането на масови прояви, на първо място наредбите на Столична община, Пловдив и Варна. „Проведох срещи и разговори с участници и наблюдатели на прайд парада и контрапрайд митинга в Бургас, с директора на Областна дирекция на МВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов, с неправителствени организации, с Български хелзинкски комитет, с Български център за нестопанско право и други“, обясни съветникът от „Демократична България – Обединение“.

……………………..

202040404_10221331432529354_1494348985797094239_n

Заедно с Костадин Костадинов на предизборно посещение в Айтос.

Даниела Божинова е и кандидат за народен представител във 2-ри МИР-Бургас от Демократична България.

Имате възможност да гласувате за нея с № 23 в интегралната бюлетина и преференция 103!

 

Print Friendly

Автор: cernomorie.bg


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *