Лидерът на БСП Корнелия Нинова запозна посланиците на страните членки на ЕС с дейността на депутата Елена Йончева за разкриване на корупционни схеми, както и с обвиненията, които бяха повдигнати срещу нея.

На среща с посланиците на държавите членки на ЕС Нинова посочи, че срещу Йончева в момента се води политически процес, а не съдебен заради дейността на на депутата, които разкривали корупционни практики по висшите етажи на властта.
Целта била да се затвори устата на Йончева – да се ограничи свободата на словото и да се спре разследването на злоупотреби с публични средства.

Йончева: БСП излезе от парламента, за да не влязат хората

Йончева: БСП излезе от парламента, за да не влязат хората

В Народното събрание имало организирана престъпна група

Освен това Нинова посочи пред представителите на дипломатическия корпус, че силно се съмнява в провеждането на честни избори в България. Тя направи това, след като изложи приетите изменения в Изборния кодекс, които ограничават преференциалния вот, а според социалистите и правата на българските граждани, като по този начин се нарушавали и основни демократични принципи в изборния процес. След това последваха аргументите защо социалистите са напуснали пленарна зала.

На срещата присъства още зам.-председателят НС на БСП Деница Златева, зам.-председателите на ПГ на БСП Крум Зарков и Георги Свиленски, както и секретарят на парламентарната група на червените Кристиан Вигенин. Освен това на срещата присъства и самата Йончева в качеството си на говорител на ПГ на партията, информират от БСП.

Над половината българи не очакват честни избори

Обновена

Над половината българи не очакват честни избори

50% от българите виждат ГЕРБ и ДПС в скрита коалиция