Дневният ред на НС бил принос към унищожаване на парламентаризма. Това обяви от трибуната на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова. Премиерът пак раздавал пари през джипа сякаш са негови. Не, това са парите на българските граждани, каза соцводачът. Днес в зала трябвало да е премиерът, който да представи мерките и да предложи актуализация на бюджета.

Намалената ставка за вино и бира минавали през закона за местните данъци и такси. Това нормално ли е според вас, недоумява Нинова. Опозицията пък липсвала да представи своите идеи за актуализация на бюджета. Тепърва щяло да има комисия, която да разгледа мерките за ДДС. Кой носи отговорността за тези предложения, попита Корнелия Нинова. Тя се опасява, че средствата за мерките на властта, щели да отидат в чекмеджето.

Предлагало се не това, което е в дневния ред на хората. Премиерът да дойде в парламента и да не говорим за мазнинки, настоя лидерът на червените. Трябвало да се дебатира как тези пари ще влязат при хората, а не при приближените. Борисов трябвало да обясни откъде ще вземете парите за социалните мерки. С това, което правите наливате масло в огъня на протестите, изтъкна Нинова. Смирете се поне малко, подчерта още тя.

Георги Свиленски излезе и поиска оставката на кабинета. Съпартиецът му Филип Попов също поиска Бойко Борисов да дойде. Този парламент е изчерпан, посочи той. Левите скандираха „Оставка!“. Господин Борисов доказа, че е най-големият страхливец, заяде се и Стоян Мирчев. Не трябвало да се държи като мишка.

Караянчева наказа левия депутат. Да наречеш някого мишка е обидно, ядоса се председателят на парламента. Вие днес сте решили да правите скандали, господин Мирчев, обяви тя. Социалистът не искаше да напусне трибуната. Шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова поиска да се запази авторитета на НС.

Грубо и просташки левите рушили авторитета на законодателния орган. Тя настоя да се даде почивка, за да мине емоционалната криза на социалистите. Червените напуснаха пленарна зала, защото нямало смисъл от днешния дневен ред.