New Imagesdfasewewfefewf

Министър Василева: Да посрещнем Световния ден на околната среда „на чисто“

 

Да посрещнем Световния ден на околната среда – 5 юни „на чисто“. С тези думи министърът на околната среда и водите Ивелина Василева призова българите да се включат в кампания на Би Ти Ви „Да изчистим България заедно“, в която МОСВ за пета поредна година е основен партньор. През 2016 г. акцията ще е на 4 юни.

Стартът на кампанията беше обявен днес в Университетската ботаническа градина в София.

Досега „Да изчистим България заедно“ е била подкрепена от над 1,2 млн. българи. Тя обединява  гражданите, институциите, бизнеса и неправителствените организации в усилията им за опазване на околната среда, каза министър Василева. Тя подчерта, че „Да изчистим България заедно“ е адресирана и към децата, които трябва да бъдат възпитавани в любов и грижа към природата.

И тази година МОСВ ще окаже логистична подкрепа. Събраният боклук ще се приема безплатно в регионалните депа. Отделно чрез Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) Министерството осигурява подкрепа за 103 хиляди лева – 79 200 лв. от тях са за ваучери за гориво за транспортиране до депата на събраните отпадъци. С останалите пари ще бъдат купени ръкавици и чували.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *