Протестите на медицинските сестри продължават, защото нито едно от досегашните им искания не е изпълнено. Това заяви пред БНР един от организаторите Димитрия Димитрова.

„Нови искания няма да има, защото нито едно от старите не е изпълнено. По колективен трудов договор минималната заплата трябва да бъде 950 лв. Това е осъществено само, където има сключен колективен трудов договор (КТД). За жалост на повечето места няма сключен КТД и няма как да се достигнат тези суми, а да не говорим, че нашето искане е за две минимални работни заплати за България, което за момента е 1120 лв.“, каза Димитрова.

Какво искат медицинските сестри?

Какво искат медицинските сестри?

На 11 септември медицинските сестри ще протестират пред парламента, но ще успеят ли да разграничат рационалните си искания от емоционалните, се пита Милена Петкова, която знае, че с емоциите не се бори Системата

Тя допълни още, че според нея допълнително отпуснатите средства за заплати на много места са били изхарчени за погасяване на стари задължения и битови разходи на болниците. На 11-и септември от 11:00 ч. медицински сестри ще протестират пред сградата на Министерския съвет.

Болниците да не са търговски дружества, настояват медицински сестри

Болниците да не са търговски дружества, настояват медицински сестри

Организират протест във Варна на 10 юли