768x432.jpgжижеууешу

Лидерът на протестите разгроми ГЕРБ в „Младост“

Русокосата Десислава Иванчева води на балотажа пред кандидата на ГЕРБ Мария Илиева

Лидерът на протестите Десислава Иванчева печели убедително битката за районен кмет на столичния квартал „Младост“ на балотажа в неделя. Преднината й пред кандидата на ГЕРБ Мария Илиева е над 20 на сто. Това съобщиха пред Mediapool от партия „Нормална държава“, която подкрепи Иванчева още на първия тур. Тя е спечелила над 65 на сто от гласовете на жителите на „Младост“ в сто от 120 секции.

Самата Иванчева заяви пред БНР, че ще работи в близки и топли отношения със столичния кмет Йорданка Фандъкова и определи избора си като победа на гражданското общество в квартала. Тя описа себе си като „честен, коректен жител, който страда за всичките тези проблеми, които всички от „Младост“ преживяваме“.

„Ще помоля всички граждани да станат и да продължим борбата си съвместно напред. Показахме, че когато гражданите се обединим и когато се събудим, ние сме силни. Показахме, че можем да покажем на политическите сили, че трябва да се вслушват в гражданския вот. Това не е вот за мен, това е вот за каузата, за „Зелен Младост“ и мисля, че политиците в Столична община трябва да се съобразят с този вот на хората и да променят и затворят общия и подробния устройствени планове“, каза още Иванчева.

 

От щаба на ГЕРБ към момента мълчат.

От Общинската избирателна комисия заявиха, че ще съобщят окончателните резултати, след като обработят всички протоколи от секционните избирателни комисии.

„Първо те игнорират, после ти се присмиват, после се борят срещу теб и после ти побеждаваш“. Велика мисъл на Махатма Ганди. И колко вярна за това, което се случи в „Младост“.

Игнорираха гражданите, борещи се за своите градинки. Присмяха ни се, че садим дървета и искаме зеленина. Но видяха, че сме много. Опитаха се да ни спрат с всички средства.

Не успяха. И в неделя ще победим!

Ако искате това да се случи, подкрепете ме с номер 28 в бюлетината. Заедно ще направим „Младост“ едно страхотно място за живеене!“, написа Десислава Иванчева във фейсбук страницата „За Зелен Младост“ на 11 ноември.

В деня на изборите има призив: „Хайде, „Младост“, гласувайте! Остават по-малко от 2 часа. Пред секциите няма хора, можете да дадете своя вот за минути.“

За разлика от миналата неделя, когато жителите на „Младост“ гласуваха три в едно – за президент, за районен кмет и за референдума, и чакаха средно около час на опашка, днес организацията беше на ниво и нямаше опашки пред урните.

Звездата на 43-годишната Десислава Иванчева изгря през август, когато беше сред лидерите, оглавили протеста на недоволните в „Младост“ срещу застрояването на поредната градинка.

Дотогава тя беше позната само на роднини, приятели и съседи, днес „Младост“ заложи на нея в очакване на промяната.

Иванчева излезе като независим кандидат, издигната от „Инициативен комитет“. На първия тур остана втора с 8860 гласа. Преди нея беше Мария Илиева от ГЕРБ, която събра 12 796 гласа.

 

Между двата тура на изборите получи подкрепата на ДСБ, „Зелените“ и Трайчо Трайков от Реформаторския блок. Археологът Валерия Фол, певецът Спенс, артистите Елен Колева и Теодор Елмазов и още хиляди жители на района също гласуваха за нея.

Print Friendly

Автор: mediapool.bg


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *