d0c745d4d06e370cf5eb7def7aa096b3

Корнелия Нинова, БСП: Готови сме за предсрочни избори, но по-важен е резултатът от балотажа

 Агенция „Фокус“

Корнелия Нинова, БСП: Готови сме за предсрочни избори, но  по-важен е резултатът от балотажаСнимка: ПП БСП

 Готови сме за предсрочни избори, не се притесняваме от тях. Това каза Корнелия Нинова, председател на ПП БСП, в предаването „Тази сутрин” по БТВ във връзка с провеждащите се избори у нас. Тя заяви, че за нея е по-важен резултатът от балотажа. А по отношение на думите на премиера Бойко Борисов, че ще подаде оставка, ако кандидатът на ГЕРБ не спечели, Нинова обясни, че лично негова отговорност е дали ще подаде оставка. Според нея Борисов си противоречи според това как му е изгодно.
„Готови сме за предсрочни избори, не се притесняваме от тях. Партията е в кондиция през последните месеци. Виждате резултатите и картата го показва”, поясни тя. Лидерът на БСП коментира, че Румен Радев може да обедини хората, защото не е толкова партийно и яркооцветен, колкото родолюбец.
По отношение на ДПС тя каза, че една от лъжите, които циркулират, е че ще управляват заедно. „Не сме водили разговори с ДПС до първи тур, няма да говорим с тях за втория. Няма да търсим подкрепа от политически лидери и централи”, подчерта тя.
„Според мен ГЕРБ направиха голяма грешка с нощта на изборите и вчера – не чуха народа. Това беше предпоследният сигнал, последният ще бъде фатален за политическата система”, отбеляза Нинова.
По отношение на референдума тя каза, че ще направи всичко възможно да покаже, че БСП чува исканията на избирателите. Според нея Цецка Цачева дели народа. „Тя показва, че е партиен кандидат и че слуша Бойко Борисов. Тя отсега ни дели на такива и такива, как ще бъде президент?”, попита председателят на БСП. „Аз не искам Радев да ме слуша, ако стане президент“, каза Нинова и допълни, че той трябва да слуша само националния интерес.
Print Friendly

Автор: Агенция "Фокус"


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *