768x432.jpgии43и4235и23

Константин Проданов: Политиката трябва да отговаря на пулса на обществото

 

Политиката трябва да отговаря на пулса на обществото. Това заяви по време на пресконференция председателят на ПП АБВ Константин Проданов. Той бе категоричен, че Алтернатива за българско възраждане ще започне да се допитва активно до  своите членове и симпатизанти при формирането на позиции, които да отстоява и при вземането на важни за нея и бъдещето на страната решения. „За нас е необходима радикализация в организационно и идейно отношение. Предизборната ни платформа ще бъде генерирана с разговори и диалози първо с нашите структури по места така, че пулсът на хората да бъде водещ, а не някакви абстрактни идеи, които ще ни бъдат спускани отгоре“, заяви той и посочи, че идеята му е да въведе и развие формата на електронни допитвания.

„В идеен план целта ни е да се върнем към автентичните леви ценности. Ще настояваме за по-справедливи данъци и достойно заплащане на труда. На България трябва да престане да се гледа като на дестинация, където инвеститорите могат да намерят  евтина работна ръка. Необходимо е и драстично преструктуриране на икономиката, която е като на държава от третия свят“, посочи още Проданов. Според него страната ни трябва да развива икономика,  базирана на сектори с висока добавена стойност като енергетика, високи технологии, фармация и др. По думите му държавата трябва да подпомага активно този процес, включително и във финансов план, чрез създаването на национален Инвестиционен фонд и инвестиции, насочени към подготовката на специалистите, които ще са необходими. Във връзка с темата председателят на АБВ подчерта огромното значение, което има за държавата и бизнеса електронното управление. От тук нататък това ще е основен ангажимент на ПП АБВ. Според Проданов въпреки обещанията на настоящите все още управляващи, въвеждането му се бави вече пета година, което е абсолютно недопустимо.

Лидерът на АБВ коментира и възможностите за партньорство между Алтернатива за българско възраждане и други политически сили, като подчерта, че ръководството на партията е получило мандат от Изпълнителното бюро да  търси сътрудничество с формация в център и ляво на българската политика. „Не е възможна коалиция с БСП във връзка с предстоящите избори. Не е възможна с ГЕРБ и преди, и след изборите, не и с мен като председател. Не виждам проблем в това АБВ да е в ролята на парламентарна опозиция. Като гледам накъде се тика общественото мнение, някои от тези тълкуватели на обществени съновидения, които циркулират из публичното пространство, вече подготвят общественото мнение за една голяма коалиция между ГЕРБ и БСП. В такъв случай мисля, че ролята на АБВ като активен, смислен, вокален критик в парламента, ще бъде с много по-висока добавена стойност и за нас, и за обществото, отколкото участие на база някакви аритметични съображения във властта“, посочи той.

Константин Проданов предупреди, че страната ни се забавя фатално по отношение на предложението си за кой да заеме овакантеното от Кристалина Георгиева място на еврокомисар. В тази връзка той бе категоричен, че именно заради забавянето от страна на кабинета „Борисов“, страната ни е изпуснала възможността да запази престижния ресор, който бе отреден на Георгиева. „Надявам се, че в максимално ускорен порядък ще бъдат направени и стъпки в тази посока, защото да стои страната без ресор, изглеждаме смешно в очите на външните ни партньори“

В отговор на журналистически въпрос Проданов коментира и очакванията си  от новия президент на България ген. Румен Радев. „Надявам се, че той ще бъде доста по-различен от настоящия президент. Надявам се също, че той ще направи без забавяне две неща. Едното е да насрочи незабавно дата за предсрочните парламентарни избори. Надявам се също, че той ще успее да назначи едно неутрално, работещо служебно правителство, което да не прави резки движения, а да работи максимално, ефективно и безпристрастно по организирането на изборите“.

По време на пресконференцията бяха представени и новоизбраните зам.-председатели на ПП АБВ.

Трендафил Величков заяви, ще поеме медийната политика на АБВ.  „Отговарям за медийната политика на АБВ. Ще въведем стройна интегрирана система за обучение на нашите кадри. АБВ реши да има така система. Това ще е нещо, върху което лично аз ще работя“, заяви той.

Председателят на Правния съвет на партията и д-р по правни науки
Марин Киров ще се натовари с организационната дейност в ПП АБВ. „Извървял съм пътя от симпатизант, през член, после член на ръководните органи  и сега ставам зам.-председател на партията. С колегите сме носители на идеята за промяна, но такава от  типа надграждане, ще търсим и налагаме нови политики, идеи,  и нови каузи“.

Говорителят и зам.-председател на ПГ на АБВ Мариана Тодорова ще отговаря за идейното развитие и парламентарната дейност на Алтернатива за българско възраждане. „От самото начало работя за идеята „АБВ“. От 10.05.2010 година. то се зароди като идея за платформа за дискусии в левицата. Работила съм като експерт в президентството по времето на Георги Първанов и съм оглавявала офиса на Ивайло Калфин в качеството му на евродепутат. Ще отговарям за идейни политики, както и за политики, насочени към жените“.

Доц. Христо Михайлов ще поеме ресора по коалиционната политика и въпроси, свързани с дейността на партията по изборните кампании. „Не съм бил член на друга партия. Реших на 50 години да олицетворя желанието за промяна, която е необходима на България. За това се включих и за първи път в политически проект. Още от самото начало съм в АБВ. Поех предизвикателството и поканата на Константин Проданов да бъда негов заместник. С известна носталгия, на фона на младостта и годините на останалите членове на висшето ръководство на партията, олицетворявам фигурата на доайен със своите 54 години в момента

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *