Strandzha_Geopan_KartGeo_150-3

КАРТА НА СТРАНДЖА ПЛАНИНА НА ИЗЛОЖБА ВЪВ ВАШИНГТОН

корица-лице

 

 

 

Туристическата карта на Странджа, която бе създадена с рядко срещана у нас обществена и институционална подкрепа, се радва на нови  признания. Началото бе поставено с избора й за специален подарък за депутатите в 43 –то Народно събрание, по повод Международната година на картата 2016.

В писмо на националния представител в ICA проф.д-р инж. Теменужка Бандрова, председател на УС на БКА се съобщава, че картата на Странджа планина и нейното Черноморско крайбрежие е приета от Българска картографска асоциация (БКА) да представи България в Международната картографска изложба, която ще се състои в рамките на 28-та Международна картографска конференция 2-7 юли 2017 в гр. Вашингтон, САЩ.

За участието, презентацията и популяризирането на туристическата карта на Странджа през сезон 2017, създателите й Геопан и Картгео пускат в разпространение допълнителен тираж от 2000 бр. В него са представени всички организации и институции, подкрепили осъществяването на проекта.

В резултат на общите усилия, Странджа планина получи своята първа съвременна карта, отговаряща на стандарта на клас „европейски туристически карти”. Очаква се това да удвои туристическия поток към източнотракийската планина още през този сезон.

БКА предприема въвеждането на сертификат за картите, издавани у нас,съобщиха за „Несебър нюз“ от ГЕОПАН.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *