Cherno_more_ul.N_Lyskov3 (1)

Кандидати за депутати от БСП посетиха бургаския квартал Черно море

Кандидатите за народни представители Станимир Баев и Паруш Парушев се срещнаха с жителите на бургаския квартал Черно море. Кандидатите бяха придружени от общинския председател на БСП – Бургас Живко Господинов. Хората споделиха за притесненията си от вдигането на цените на хранителните стоки, предстоящото поскъпване на електрическата енергията и поскъпването на дървата за огрев.

Поставиха и местни проблеми. Един от тях ги притеснява особено много – автобусната спирка в центъра се е превърнала в паркинг за изчакващи коли, които пречат на слизащите и качващите в автобуса и създават предпоставки за произшествия. На същата спирка тоалетната и чакалнята към нея са превърнати в склад от наемателя на близък павилион и са недостъпни за гражданите, чакащи автобус.

Присъстващите на срещата споделиха и че състоянието на ул. „Николай Лъсков” в квартала е плачевно от години пътната настилка се нуждае от основен ремонт. Припомниха и за предизборните обещания на бившите управляващи да оправят пътя от бензиностанцията на „Шел” до кв.”Черно море”, за което хората напразно са се надявали.

Кандидатите за народни представители споделиха, че това са тежки проблеми които не могат да бъдат решени само с ресурсите на общините и това трябва да се има предвид. Те припомниха, че за да бъдат разрешени казусите е необходима целенасочена държавна политика.

Представителите на листата на „БСП за България“ поясниха, че сред приоритетите на социалистите след изборите ще бъдат намаляването на ставките на ДДС на 9% за основни храни – хляб, месо, мляко, яйца и др. Освен това те ще предприемат действия за да се намали ДДС от 20 на 9% върху крайните цени на ток, газ, парно за крайните потребители /фирми и семейства/. Те подчертаха, че ще бъде търсен парламентарен консенсус за преизчисляване на пенсиите на база осигурителен доход от 2018г.

Присъстващите на срещата пожелаха успех на кандидатите за народни представители от БСП в 47-мото Народно събрание.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *