часовника

За десети път Кубрат ще стане столица на хумора и сатирата

Х  Юбилеен национален конкурс
За десети път Кубрат ще стане столица на хумора и сатирата
Условията за участие не са променени

Националният конкурс за хумор и сатира в Кубрат възниква през 2007 г. по идея на местния хумористичен клуб „Жарава“. В него досега са участвали над 1 200 творци с хиляди материали.

В журито са били изтъкнати български творци, като Борис Арнаудов, Доньо Донев, Георги Василски, Николай Пекарев, Румен Леонидов, Митко Новков, Данаил Константинов и други.
За юбилеен десети път град Кубрат ще стане столица на хумора и сатирата в България. Обявен бе Десетият национален конкурс „Кубрат – 2017“. Организатори на тази хубава проява, както бе и досега, са община Кубрат, Българското национално радио – програма „Христо Ботев“, Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий – 1891“ и местния хумористичен клуб „Жарава“.
Условията за участие не са променени от предишните издания на конкурса. В раздел „Карикатура  А 4“ /свободна техника/ – до 10 творби, в „Кратки сатирични форми“ /епиграма, афоризъм и други/ – до 25 творби и в „Стихогворение или кратък хумористичен разказ“ – до 3 творби. Те трябва да са придружени от кратка творческа биография и снимка или шарж на участника. Нужно е посочването на телефон за връзка.
Крайният срок за получаване на материалите е 10.04.2017 година на адрес:  7300 гр. Кубрат, Разградска област, ул. „Княз Борис I “  № 1  или на e-mail  chitalishte.kubrat@abv.bg   и  kubrat@kubrat.bg. Телефоните за допълнителна информация са: 0848/7 23 26  и  gsm:  0889 113 593 – Димитър Атанасов. Такса за присъстващи в деня на конкурса – 10 лева. На участниците се осигуряват вечеря, нощувка и закуска.
Обявяването на резултатите и награждаването на победителите ще стане на специално тържество на 12.05.2017 г., от 17.00 часа в ритуалната зала на читалището в Кубрат.

Светломир КИРОВ

Print Friendly

Автор: Светломир Киров-Спец.кореспондент на Несебър нюз


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *