Д-р Виктор Серафимов (9)

Д-р Виктор Серафимов: Ще работим за една силна, национално обединена десница

 

 

30 години в България няма дясно управление, което реално да налага десните политически цели, идеали и стремежи. Целта на нашата коалиция в тази кампания е да  преучредим и да върнем доверието в българската десница. Това каза водачът на листата за Бургаския избирателен район на Национално обединение на десницата д-р Виктор Серафимов, говорител и административен секретар на Републиканци за България в предаването „Панорама“ по БНТ.

По думите му държава, в която няма силна десница, е обречена на бедност и корупция, а това у нас го наблюдаваме повече от 30 години.

„За съжаление, старата, онази 90-тарската десница, предаде своите цели и идеали“, коментира Виктор Серафимов. „Темите, свързани с лустрацията и с цялостното откриване на досиетата на бившата Държавна сигурност, много дълго време бяха замитани под килима, а това са много теми с много лесни отговори – „да“ или „не“. И дясното казва „да“. Това, което искаме да направим, е да върнем дясното към неговите корени“, категоричен бе д-р Серафимов.

По повод обединението на партиите КОД и Републиканци за България, Серафимов заяви, че двете формации, които през последните две предизборни кампании са имали едни и същи послания, вярват, че развитието на България изисква силна и обединена десница.

„Национално обединение на десницата ще работи за това да има свобода и условия всеки човек да живее, да прави бизнес и да се развива в България“, каза д-р Виктор Серафимов.

По темата за предстоящото затваряне на въглищните ни централи, д-р Серафимов добави: „Направих си труда да вляза и да видя колко процента от електроенергията, произведена днес в България, идва от ТЕЦ-ове – 62% са. Въпросът е можем ли днес да попълним този дефицит в енергийната ни независимост или не? Отговорът е, че към днешна дата не знаем. Ако вземем решение да се затворят ТЕЦ-овете преди 2050-та година, застрашаваме директно българския национален интерес, като правим нашата икономика неконкурентоспособна“.

Тези въпроси са изключително съществени и трябва да бъдат взети решения след широко обсъждане и дебат, в който да вземат участие експерти, а не само хора в кабинети на жълтите павета, смята д-р Серафимов.

Той изрази мнение, че икономическата и здравната криза са пряк резултат от кризата на политическо лидерство: „Имаме категорична липса на държавническо мислене, което да е готово да поеме отговорността да вземе трудните решения и да изведе страната от тези кризи. Виждаме паническо бягство от отговорност“.

Трябва да се започне с приключване на здравната криза, убеден е Виктор Серафимов. „Крайно време е да спрем експериментите с населението и бизнеса“.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *