Искането на оставката на Иван Гешев не в нито просветление, нито катарзис, а резултат на зациклянето в политиката. Това заяви пред БиТиВи Татяна Дончева.

Изпирането на имиджа на ГЕРБ изисква гербаджиите да късат живо месо, според нея. Тя съветва да не бързаме да се радваме с поисканата оставка на обвинител номер едно. Важното е пред кой ВСС ще се разглежда тази оставка – дали пред настоящия или пред новия.

Ще се търси заместник на Гешев във ВСС, доминиран от Гешев, предупреди Дончева. Има група от ВСС, която е под пълен политически контрол, според нея. По-лесно е Гешев да подаде оставка сам, смята тя. Той е сам срещу толкова противници, съпротивата е безсмислена, убедена е Татяна Дончева.

Важен е въпросът новият главен прокурор ще довърши мандата на Гешев или ще е за пълен мандат. Чистият и лекият вариант е Гешев да подаде оставка, смята тя.

Неговите селекционерите бяха от кръга на Пеевски, библиотекарите и ГЕРБ, подчерта лидерът на Движение 21. Борислав Сарафов е един от кандидатите за трона, смята Дончева. Вторият кандидат е Ясен Тодоров.

Прокуратурата е много голям политически лост, според нея.

Мария Габриел зависи от кефа на Бойко Борисов, подчерта Дончева. Коалиция между ГЕРБ и ДПС и БСП не е стратегически ход за Борисов, е мнението й.