Коалицията ГЕРБ/СДС се регистрира в ЦИК за предсрочните избори на 2 октомври с над 37 000 подписа.

Пред журналисти заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев заяви, че изборите не са олимпиада или състезание, въпреки че кой е първи и кой е втори на изборите има значение. Целта пред ГЕРБ е да се върне доверието на българските граждани към изборите и политиката. Ще водим разумна кампания, с решения за изход от всички кризи, в които е затънала България, и ще бъдем отговорни, защото от нас зависи, без значение дали като управляващи или опозиция, политическият процес и това, което ще се случи в България.

ЦИК започва да регистрира партии и коалиции за изборите

ЦИК започва да регистрира партии и коалиции за изборите

Крайният срок за подаване на заявления е до 17.00 часа на 17 август

За ГЕРБ е от изключително значение в България да се прекрати и скъси използването на политическата шарлатания – думите в политиката отново трябва да имат смисъл. За последната година думата загуби смисъл в политиката, защото политиците и управляващите правят друго, коментира Дончев.

Като пример за твърденията си Томислав Дончев посочи използването на остра реторика против „Газпром“, въпреки че продължаваме да купуваме руски газ с руски посредници.

Дончев не каза какъв ще е слоганът на ГЕРБ за изборите с аргумент, че медиите щели да загубят интерес.

Борисов трябва да се пенсионира - Петков чул това и в Европа

Борисов трябва да се пенсионира – Петков чул това и в Европа

Кирил Петков: Освен да победим октомври месец, нямаме друг избор

На въпрос дали бившият премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде водач на листа, Дончев не даде конкретен отговор, но заяви, че от партията ще се търсят свежи попълнения – една партия е като една личност, тя трябва да се развива непрекъснато, а и политическите сюжети се сменят, излизат нови теми. Затова ГЕРБ ще търсят още доказани хора и професионалисти, с които да допълнят листите.

Рано е да се коментират коалиционни валентности според Дончев, като той очаква първо да види каква е волята на българските граждани.

Цветомир Паунов добави, че вярва, че добрите резултати и сътрудничество между СДС и ГЕРБ ще продължат успешно на предсрочните избори.

Да го сравняват с Петков - най-голямата обида за Борисов

Да го сравняват с Петков – най-голямата обида за Борисов

На въпрос трябва ли България да има договор с „Газпром“, Борисов каза „не“