768x432vbgbgbfgb

ГЕРБ Бургас подадоха сигнали за нарушения

ГЕРБ със сигнал за гласуване с чужди лични карти в община Руен

 

Гласуване с чужди лични карти е било извършено в две населени места в община Руен. Сигнал по случая е внесен в Районна избирателна комисия – Бургас от областния координатор на ГЕРБ Димитър Бойчев.

Според жалбата в населените места – селата Зайчар и Добромир, председателите на секционните комисии са допуснали гласуване с чужди лични карти. Две лица са представили чужди документи за самоличност и са упражнили неправомерно гласуване. Сигнал на място е подаден на представители на МВР на място, който е казал, че не може да вземе отношение по случая.

„Описаният казус е в нарушение с Изборния кодекс и с разпоредби на Наказателния кодекс. Очакваме да се предприемат действия за проверка на сигнала и при установено нарушение да бъде бъде наложена предвидената санкция според закона“, коментират от централата на ГЕРБ в Бургас.

……………………………………………….

ГЕРБ със сигнал за агитация в руенското село Вресово

 

snimkaНеправомерна агитация с чаши за напитки се извършва с руенското село Вресово. Сигнал по случая е внесен в Районна избирателна комисия – Бургас от областния координатор на ГЕРБ Димитър Бойчев.

„В магазин срещу училище „Петър Берон“, в което е разположена  секционна избирателна комисия №006, се продават напитки в чаши с номера на бюлетина № 9 на ДПС. Това е грубо нарушение на Изборния кодекс според чл.183 т.4 и 5. Прилагаме и снимков материал, на кадъра ясно се вижда по какъв начин протича изборния ден в руенското село Вресово“, коментират от централата на ГЕРБ в Бургас.

От ГЕРБ настояват да бъдат предприети необходимите мерки и при установяване на нарушение да бъдат наложени съответните санкции.

………………………………………………………………………….

ГЕРБ сигнализира за непремахнати плакати до СИК в руенско село

 

село Зайчар (1)Плакати на ДПС не са премахнати от двора на кметството на с.Зайчар, община Руен, където има секционна изборателна комисия. Сигнал по случая е внесен в Районна избирателна комисия – Бургас от областния координатор на ГЕРБ Димитър Бойчев.

„Агитационните материали са разположени на по-малко от 50 метра от мястото за гласуване. За случая е бил предупреден председателят на посочения СИК, но той не е предприел съответните действия. Описаният казус нарушава чл.184, ал.1 на Изборния кодекс“, категорични са от ГЕРБ.

Към сигнала е приложена и снимка, а от ръководството на партията очакват от РИК-Бургас да извършат проверка по попадание сигнал.

 

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *