New Imagertettr43tr43

В Кубрат се срещнаха съученици 46 години след завършването на гимназия „Гео Милев“ в града

Кубратчани посрещнаха двоен прозник

New Image3е123е12е123 За жителите на град Кубрат 24 май е двоен празник. На тази дата, освен Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, те честват и Деня на Кубрат.
Празничните прояви започнаха в двора на СОУ „Христо Ботев“, където се състоя церемония по изпращане на зрелостниците. Поздравително слово произнесе кметът на община Кубрат Бюрхан Исмаилов. Отличниците на училището получиха грамоти.

В центъра на града бяха вдигнати знамената на Европейската общност, Република България и Кубрат. След това празникът бе открит с приветствие от кмета   Исмаилов. Състоя се традиционното детско утро, с изпълнения на деца и ученици от детски градини и училища в Кубрат и село Беловец и самодейни състави и изпълнители към читалището в града.

Междувременно се състоя среща на съученици от бившата ПГ „Гео Милев“ в Кубрат от набор 1952 година.Сред тях беше и управителят на сайта „Несебър нюз“Красимир Косев,както и авторът на тази информация.Вълнуващата среща,46 години след завършнатено на прочутото учебно заведение бе повод за много спомени и заклинания  за нова сбирка през 2030 година,когато випускът ще отбележи 60 години от абитуриентския си бал./на снимката най-горе/
New Image43rewerwrВ ритуалната зала на читалището се състоя празнична среща на дейците на просветата и културата от общината. С приветствено слово към тях се обърна кметът Исмаилов. След това той награди като „Зрелостник на годината“ Нора Недкова от СОУ „Христо Ботев“. Грамоти и парични награди получиха 48 директори на училища и детски градини, учители и дейци на просветата. Отличени бяха и 13 читалища от общината. След това бе даден традиционният коктейл.

Вечерта се състоя изпращане на зрелостниците за техните абитуриентски балове. На площад „Възраждане“ в центъра на града концерт изнесе група  Б.Т.Р., а в голямата зала на читалището – фолклорния ансамбъл „Родопа“ от Смолян.

Светломир КИРОВ

Print Friendly

Автор: Светломир Киров-специален кореспондент на "Несебър нюз"


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *