nov_parliament_KV_vodeshti-02 (1)

Всичко за избора на България на 11 юли на всички bTV платформи

Всичко за избора на България на 11 юли – в специалното студио „Новият парламент“ и на всички bTV платформи

Изборните резултати “оживяват” в мащабна 3D визуализация върху сградата на Народното събрание и в ефира на bTV

Силна публицистика, виртуална реалност на открито, любопитни гости и включвания на живо от десетки горещи точки в страната и чужбина ще предложи bTV Media Group на зрителите, слушателите и онлайн потребителите си в изборния 11 юли. Водещите на  телевизията с най-високо доверие у нас* ще разговарят с авторитетни гости, топексперти и анализатори както в 360-градусовото студио „Новият парламент: Избираме отново“, така и пред сградата на парламента.

Изборната надпревара в ефира на bTV ще започне в 7:00 с удълженото издание на „Тази събота и неделя“, което ще се излъчва от две студиа. С живи връзки от три континента и от цялата страна Жени Марчева, Диана Любенова и Александра Кръстева ще следят в реално време началото на изборния ден, а Мария Цънцарова ще се включва от изнесения сет пред Народното събрание. Сред гостите на bTV от 7:00 до 12:00 часа ще бъдат ярки обществени личности, експерти, интелектуалци, звезди от спорта и шоу бизнеса и т.н.

Предаването ще продължи до удължената обедна емисия на bTV Новините, която в рамките на един час ще проследи всичко най-важно от началото на изборната неделя в различните точки на страната, в Европа и в САЩ.

В 14:00 и 15:00 часа зрителите на bTV ще имат възможност да се информират за събитията до момента в две извънредни новинарски емисии, а точно в 15:30 ч. ще започне специалното изборно студио „Новият парламент: Избираме отново“. Повече машини и повече секции в чужбина – ще повлияят ли новите правила на избирателната активност? Кой ще прекрачи прага на парламента този път? Ще се сформира ли мнозинство?

Това са само част от въпросите, чиито отговори ще търсят водещите на многочасовия телевизионен маратон с отворен финал в лицето на Антон Хекимян, Светослав Иванов, Цветанка Ризова, Жени Марчева, Мария Цънцарова, Лиляна Боянова, Иван Георгиев и Денислав Борисов.

По традиция, екип от над 250 професионалисти, сред които повече от 30 репортери на bTV ще следят вота от 17 точки в цялата страна, както и в близо 10 значими локации зад граница, а на фокус ще са машинното гласуване и честността на изборите.

Кореспондентите на bTV в различните точки на света обещават срещи с българите, чийто вот би трябвало да бъде улеснен с увеличаването на броя на изборните секции, а разследващите репортери отново ще са по следите на новите схеми за търговия с вот и на сигнали за измами и нарушения.

В продължение на повече от 8 часа топанализатори, изтъкнати политолози, социолози, журналисти и лидери на мнение ще бъдат събеседници на водещите Антон Хекимян, Цветанка Ризова и Светослав Иванов в 360-градусовото изборно студио, както и в специалните изнесени студиа пред сградата на Народното събрание.

Мария Цънцарова обещава значими срещи на открито за зрителите с най-интересните събеседници, а под надписа „Съединението прави силата“, изборните резултати ще „оживяват“ в истински визуален спектакъл, с помощта на последно поколение добавена реалност и с водещ Денислав Борисов. Точно в 20:00 часа, и във виртуалното студио на bTV Лиляна Боянова ще представи чрез иновативни 3D визуализации първите резултати от екзит пола на „Алфа рисърч“ и „Маркет Линкс“ в ключовите региони на страната. Водещият на bTV Новините Иван Георгиев ще проследи коментарите в социалните мрежи, а след обявяването на първите резултати – и възможното разпределение на депутатските места с парламентарния калкулатор в студиото.

Зрителите ще станат свидетели и на първите коментари на основните политически формации, а нюзрумът на bTV по традиция ще продължи да отразява събитията и след края на изборния ден – с предаването на книжата в районните избирателни комисии.

Освен в ефира на bTV и bTV Радио, зрителите, слушателите и потребителите ще проследят събитията в изборната неделя и на сайта и мобилното приложение на bTV Новините. Всички пред екраните могат да коментират и задават въпроси към политиците на Facebook страницата на нюзрума, а платформата „Аз, Репортерът” ще събира сигнали за нередности и любопитни факти.

*По данни от експресно проучване на „Маркет Линкс“ сред 510 души на възраст 18-54, проведено през април 2021 г.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *