BSP_LEVITSA1_28.06

    БСП проведе среща с “Левицата!”

     

     

    Среща между ръководствата на БСП и на “Левицата!” се проведе днес в централата на социалистите на „Позитано 20“. Срещата е първа стъпка към реализация на обявеното намерение за обединение на левите сили в България.

    БСП и “Левицата!” обсъдиха приоритетните си политики, които в голяма степен съвпадат – по теми като социалната политика и политиката по доходите, здравеопазването и образованието, демографската политика, оценката за войната в Украйна и необходимостта от незабавно прекратяване на военните действия и др. Двете страни подчертаха, че това е добра основа за развитие на процес на сближаване и активна съвместна работа между двете формации.

    БСП и “Левицата!” се договориха да продължат срещите си по конкретни теми от дневния ред на българското общество, а Парламентарната група на БСП за България да бъде изразител в Народното събрание на техните общи позиции.

    Първата съвместна инициатива, на която ще се включат левите партии и движения, е планирана за 12 юли по повод годишнината от приемането на Конституцията на Република България.

     

     

     

    Print Friendly

    Автор: Nessebar-News.com


        Вашият коментар

        Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *