768x432.jpgfefqewfqewdfrqwer

БСП издига ген. Радев с инициативен комитет вместо като партиен кандидат

Инициативен комитет начело със Стефан Данаилов ще издигне президентската кандидатура на ген. Румен Радев.

БСП променя курса за президентските избори, решавайки кандидатурата на ген. Румен Радев да бъде издигната не от партията, а от инициативен комитет. Начело на комитета застава Стефан Данаилов, верен поддръжник на лидера на БСП Корнелия Нинова във вътрешнопартийната й битка за налагане на ген. Радев.

В момента има извънредно заседание на Националния съвет на БСП, който предстои да гласува решението, заявиха източници на Mediapool.

Очаква се в комитета да влязат БСП и по-малките леви партии от коалицията „БСП Лява България“, както и патриотични, студентски и земеделски организации, представители на науката, спорта и културата.

Преди около две седмици Националният съвет на БСП одобри президентската номинация на бившия командир на Военновъздушните сили ген. Радев, след като тя бе предварително съгласувана с АБВ. Впоследствие обаче БСП се отказа от коалиция с АБВ заради откритото желание на партията на Георги Първанов да доминира процеса на лявото обединение.

По време на свикания във вторник пленум, първи след разрива с АБВ, представителите на БСП са дали положителна оценка на този ход на Нинова, заявиха пред Mediapool участници в закритото заседание.

Print Friendly

Автор: Mediapool.bg


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *