Явно сме призвани като правителство само да събираме пари и да разплащаме за чуждите грехове. Това коментира премиерът Бойко Борисов по време на Национално съвещание на ръководството на МВР.

Той е убеден, че от контрабанда ще събере около 1,3 милиарда лева. Никакво контрабандно гориво не трябва да се допуска, призова министър-председателят.

До 25% по-високи заплати очакват полицаите

До 25% по-високи заплати очакват полицаите

Над 30 млн. лв. дължи МВР на служителите си за униформи, над 900 хил. дни – за отпуск

От думите му стана ясно, че парите за униформи на полицаите са потънали в АЕЦ „Белене“. Миналата година, скъпи мои, благодарение на това безумие АЕЦ „Белене“, вместо да ви дам за униформи и заплати, за Москва заминаха 1,3 млрд. живи лева, обясни Бойко Борисов.
Ако не бях дошъл аз, да спра безумието на Драго Стойнев, да проуча реактор за „Козлодуй“ за още 10 млрд. лв., с кой щяхте да си говорите, запита той.

И още за потъналите пари: „Общо миналата година 2,5 млрд. заминаха за американските централи. Платихме 3,6 млрд. живи пари за КТБ. И службите, и всички други имат вина“, каза Борисов.

Камерите в новите патрулки следят полицаите, не гражданите

Камерите в новите патрулки следят полицаите, не гражданите

Купуват 84 преносими камери за скорост, които работят във всички метеорологични условия и автомобили

„Я сметнете как ще изглежда МВР, ако не сме платили тези пари„, посочи той и запита как би изглеждала отбраната, как биха изглеждали заплатите на учителите. Искам да повиша и вашите заплати, искам на военните да повиша, сподели премиерът. Вместо това бил задължен с други харчове.

Кой по-първо да стачкува? Явно сме призвани само да събираме пари и да се разплащаме за чуждите грехове. По-добре от нас, никой не го прави, защото досега никой не плаща“, каза Бойко Борисов.

Служителите на МВР подготвят вълна от протести

Служителите на МВР подготвят вълна от протести

Синдикатите споделят, че имат сигнали за „невероятни спецоперации“ за 5 юли, когато са планирали протеста

Ще ги оправим нещата, смята той за бюрокрацията в КАТ. Там беше кристален израз на безхаберие, подчерта той.
„Тормозите гражданите зверски, категоричен е за бюрокрацията в администрацията. По битовата престъпност – назначаваме хора, както сме поели като ангажимент, обеща той.

Бойко Борисов е категоричен, че лимит за гориво за полицията не трябва да има. Но не иска да крадат бензин и нафта. Колкото пари допълнително изразходите, както направих с ин-витрото, директорите носят отговорност за маршрутите, ще ви го платя отгоре, обеща той на полицейските шефове.

Думата нямаме пари за бензин или нафта, не искам да я чувам„, повтори премиерът.

МВР иска аргументи и за справедливите искания на полицаите

МВР иска аргументи и за справедливите искания на полицаите

Министър Радев ще се срещне с полицаите

Икономическа полиция“ е в състояние на пълно заспиване и затишие. Това обвинение отправи главният прокурор Сотир Цацаров. Той е доволен от съвместната работа с ГДБОП. Има подобрен диалог със специализираната прокуратура, смята Цацаров.

Работата на „Икономическа полиция“ е в пълна летаргия, продължи с критиките обвинител номер едно. Областните дирекции можело да се разделят на работещи и тихи дирекции. В Бургас, София и Пловдив се работело добре. Има региони в страната, в които се предпочита тишината, защото така е по-удобно и съществуват спокойно, обясни главният прокурор.

Задача номер едно била борбата с корупцията. „Задача номер две е противодействието на контрабандата. Резултати могат да се постигнат, стига да има воля“, коментира Цацаров.

Не деля типичните криминални престъпления на големи и малки. Убийството е новина за национален екран, но за нормалния български гражданин е престъпление“, допълни главният прокурор.